Atletisme

Armand Duplantis i Sydney McLaughlin, millors atletes de l’any

El suec Armand Duplantis i la nord-americana Sydney McLaughlin han estat escollits millors atletes de l’any, segons ha anunciat aquesta nit a través de les xarxes el president de World Athletics Sebastian Coe. El prodigi escandinau obté aquesta consideració per segon cop, després d’haver estat guardonat en l’edició de 2020, mentre que la corredora de 400 m tanques ha estat distingida per primera vegada. Els dos escollits son de la generació del 1999.

Campió del món indoor i a l’aire lliure, Duplantis ha elevat la seva plusmarca mundial tant en pista coberta (6,19 m i 6,20 m), com en la campanya estiuenca (6,21 m). També va guanyar la Lliga del Diamant i l’europeu de Munic. Al seu torn, McLaughlin va assolir els títols mundials de 400 m tanques i 4x400 m i en la final de la seva especialitat va rebaixar el rècord del món fins a 50.68. Un mes abans en els campionats dels Estats Units, disputats també a Eugene, ja havia establert una nova plusmarca en 51.41.

Els guardons per als atletes emergents han estat per al velocista nord-americà de 18 anys Erriyon Knighton, tercer en el mundial d’Eugene i recordista mundial sub20 en 200 m (19.49), i la llançadora de javelina sèrbia Adriana Vilagos, campiona del món sub20 amb un nou rècord dels campionats (63,52 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)