El Mataró i el Mediterrani fan el ple

Waterpolo. Lliga de campions. El conjunt mataroní derrota el Sabadell (11-12) en l’última jornada de la fase preliminar i acaba primer de grup i invicte. Les barcelonines també sumen el tres de tres contra l’Ethnikos (13-10)

L’Assolim Mataró i el CE Mediterrani van guanyar els tres partits que van disputar en la fase preliminar de la lliga de campions i van acabar primers de grup i invictes. L’Astralpool Sabadell va ser segon, amb dues victòries, ja que en la darrera jornada va perdre contra les mataronines. Els tres ja estaven classificats per als quarts i en l’última jornada es jugaven ser primers de grup.

El Mataró va derrotar el Sabadell en el duel català del grup B, disputat a Eger (Hongria), per 11-12 (2-0, 2-3, 3-3 i 4-6). El conjunt sabadellenc es va avançar amb un 3-0 en l’inici del segon quart, però les mataronines van ajustar el partit (4-3, al descans) i van empatar en l’inici de la segona meitat. Les vallesanes van anar manant en el marcador fins a cinc minuts del final, quan el Mataró va fer el 8-9 i per primer cop es va posar al davant, i va saber mantenir un petit avantatge i es va emportar la victòria. Simone van der Kraats va ser la màxima golejadora de les mataronines, amb 5 dianes, i Rita Keszthelyi-Nagy en va fer 4. Pel Sabadell, Elena Ruiz en va marcar 4 i Irene González, 3.

El Mediterrani va derrotar per 13-10 (1-3, 5-0, 3-3 i 4-4) l’Ethnikos grec en l’última jornada del grup C, que es va jugar a Budapest (Hongria). El primer quart va ser favorable al conjunt grec, però un parcial de 5-0 del Mediterrani en el segon període el va fer avançar i li va donar un avantatge que va saber mantenir fins al final. Helena Dalmases va marcar tres gols i Axelle Crevier, Ana Marcos, Clara Espar i Paula Crespí en van fer dos cadascuna.