Waterpolo

Jornada d’estrenes

Waterpolo. Després de dues victòries a domicili, el Zodiac CN Atlètic Barceloneta disputa el seu primer partit a casa de la Champions en la visita del Waspo98 Hannover (19 h, TdP)

Ja fa un mes que el Zodiac CN Atlètic Barceloneta va començar la Champions i gairebé dos mesos que ho va fer en la lliga espanyola, però el primer partit a casa de la competició europea sempre és un dia d’estrenes. L’ambient, els preparatius i el seguiment previ al voltant de la piscina de Sant Sebastià no tenen res a veure amb els compromisos de la lliga espanyola i això ho saben tant els veterans de l’equip com els quatre nouvinguts del curs. Quatre cares noves que en aquest cas no ho son tant, ja que Niko Paul (CN Sant Andreu) i sobretot Roger Tahull (CN Barcelona) s’han format a l’equip mariner i ja han viscut aquestes experiències anteriorment. L’atacant montenegrí Dusan Matkovic i el porter australià Nic Porter formen el pòquer d’asos que completa el nou vestidor mariner.

L’Atlètic Barceloneta arriba a l’estrena europea a casa amb els deures fets, amb dues victòries en dues jornades a domicili que el mantenen al capdavant del grup, empatat a 6 punts amb l’Olympiacòs. Una dinàmica que vol allargar tant en la visita d’avui contra el Waspo98 Hannover (19 h per TdP) com dimarts vinent contra el Radnicki (20 h). “Hem començat molt bé en els dos partits a fora, però encara és més important que guanyem en les dues pròximes jornades a casa”, sosté el tècnic Elvis Fatovic.

Si l’Atlètic Barceloneta ha enllaçat dues victòries, el Waspo98 Hannover ha començat amb dues derrotes, tot i que amb marcadors ajustats contra el Jadran Split croat (8-10) i el Radnicki serbi (13-12). “El Waspo disposa de bones individualitats, de jugadors que han estat campions del món i d’Europa. Hem de ser capaços d’imposar el nostre elevat ritme de joc des del principi perquè si ens contagiem del seu, que és més lent, podem tenir problemes. Haurem d’oferir la nostra millor versió”, adverteix.

El pes dels fitxatges

Fatovic també es va referir a les quatre incorporacions del curs i al que aporten a l’equip: “Tots quatre són importants per nosaltres. De Roger [Tahull] no cal dir-ne gaires coses. Tothom coneix les seves qualitats. És un dels millors boies del món i a més s’ha format al Barceloneta. Dusan [Matkovic] i Niko [Paul] juguen en la posició 4-5, on abans teníem a l’Álvaro Granados. Tenen diferents característiques tant en defensa com en atac. Són polivalents i, com que poden jugar en tots dos costats, obren el ventall de possibilitats al nostre joc. Nic Porter és un jove porter que coneixia de la meva etapa a Austràlia i també pot jugar un rol important a l’equip.”

Niko Paul: “M’estic adaptant al nou rol”

Després d’una etapa de quatre temporades de creixement al CN Sant Andreu, Niko Paul, de 23 anys, ha tornat al vestidor de l’Atlètic Barceloneta, el seu club d’origen, com a màxim golejador (59 dianes) de l’última lliga. Òbviament, el pes que tenia l’atacant barceloní a les files del Sant Andreu és molt diferent del que té en un equip fix en la Champions i que domina les competicions estatals des de fa més d’una dècada. “Abans tenia un rol molt més protagonista, amb més llibertat. Aquí t’has d’adaptar a un equip que té molt nivell. Tots els jugadors t’ajuden, tots tenen la qualitat suficient per fer el que els demanis. Ara estic en aquest procés”, confessa. En aquest sentit, remarca les consignes del seu nou tècnic: “L’Elvis em demana molt de dinamisme i intensitat, que aprofiti la meva natació i el bon llançament. I també molta concentració en defensa, un dels aspectes que haig de millorar.” Mentre continua el procés de creixement i adaptació, Niko Paul valora positivament el rendiment de l’equip fins al moment i espera amb “moltíssima il·lusió” l’estrena europea a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)