Vela

La 46a Christmas Race, una aposta de futur

S’esperen 400 regatistes amb gairebé 300 tripulacions

La 46a edició de la Christmas Race, que es durà a terme la setmana que ve a Palamós –del dia 19 al 22–, espera 400 regatistes amb gairebé 300 tripulacions. La cita s’ha presentat aquest matí a l’Espai del Peix amb la presència Lluís Puig (Ajuntament), Maria Puig (Diputació), Pere Vila (Ports) i Josep Maria Isern (Federació Catalana de Vela). Miquel Aviñó (CN Costa Brava & CV Palamós) destaca la presència de 8 regatistes del club, encapçalats per Ramon Figueras i Emma Collins. “Caldrà aprofitar aquesta circumstància per promocionar la regata i el municipi” diu en referència la seu de la vela als Jocs de París, Marsella. El Club Nàutic Costa Brava Vela Palamós torna a ser la única seu de la competició, que es disputarà en dos camps de regates.

El retorn de la classe Europa és la gran novetat d’una edició marcada per la gran aposta de futur, perquè s’hi inclouen classes de promoció i que donen pas a les olímpiques. La 420 supera el centenar d’embarcacions i després hi ha la ILCA4 masculina (27) i femenina (37), ILCA 6 (44 i 36), 420 masculina i mixta (70), femenina (32), Europa masculina (29) i femenina (18). Alemanya, Àustria, Canadà, França, Gran Bretanya, Irlanda, Itàlia, Països Baixos, Polònia, Portugal, Suïssa i Ucraïna son els llocs de procedència dels participants a banda de Catalunya i la resta de l’estat.

“Tenir una regata d’alt nivell, amb presència internacional i estimada pels regatistes és excepcional” apunta Isern sobre el que qualifica com a “tresor” per tenir la Christmas i l’Optimist consolidades en el calendari internacional. “El principal no son les embarcacions, son les persones” argumenta. “No és una regata sinó una tradició que molts clubs voldrien tenir” hi afegeix el vicepresident de la federació catalana.

“Fa un any vam fer una presentació que ja era una fita històrica, amb 45 edicions” afirma Pere Vila, que recorda que les regates no es fan soles i que la Christmas Race és una referència internacional. “300 regatistes de 14 països ho hem de preservar, és un patrimoni”exposa el representant de Ports de la Generalitat, que és qui dona les concessions. “Continuarem col·laborant amb aquestes iniciatives tant nostrades” es compromet.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Puig, recorda que és palamosina i que per la doble vessant que representa ser l’epicentre de la vela internacional durant 5 dies és un gran orgull. “Després de dos anys condicionats per la pandèmia, que al 2020 es va haver de suspendre, la d’aquest any és la de la consolidació”. Puig recorda que la competició promociona Palamós, la Costa Brava i les comarques gironines i que suposa un motor econòmic. “Mantenir l’esperit del primer dia i la seva fortalesa” és el valor a preservar segons Puig, que destaca el gest de les ampolles reutilitzables que tindran tots els participants al llarg de la competició, per evitar el consum de plàstic.

“Es compleixen 47 anys des de la seva posada en marxa i molta gent, com jo, sempre hem vist les veles a Palamós abans de Nadal” és com Lluís Puig dona transcendència a la Christmas Race. Puig destaca la garantia que suposa tenir la organització del club local i el suport de les administracions des de tots els àmbits, que permet la supervivència de la prova i l’aposta d’aquest any per les categories de promoció. “Tenim molts perspectives de futur” apunta sobre la possibilitat de ser una base preparatòria per als Jocs per la proximitat amb Marsella que durà molts participants a la cita olímpica a Palamós.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)