Tennis

Nadal, eliminat a Austràlia

El manacorí, que ha tingut problemes físics, no podrà defensar el títol i baixarà com a mínim fins a la sisena plaça del rànquing mundial

Rafa Nadal ha caigut eliminat en la segona eliminatòria de l’obert d’Austràlia, en perdre en tres sets contra el nord-americà Mackenzie McDonald, número 65 del món (6-4, 6-4 i 7-5). Nadal ha arrossegat un problema al maluc en l’últim tram del segon set. D’aquesta manera, el manacorí s’endú un cop anímic dur i es queda sense poder revalidar el títol que va aconseguir l’any passat.

Nadal ha començat dominat per un McDonald molt fi, que s’ha imposat en el primer set i dominava també el segon. El manacorí ha demanat tractament mèdic i se n’ha anat als vestidors, però no ha volgut plegar i ha continuat, minvat. McDonald, però, s’ha acabat imposant en tres sets. Amb aquesta derrota tant aviat el manacorí baixarà de la segona a la sisena posició del rànquing mundial, de manera segura i depenent dels resultats podria sortir del Top-10.

Al final del partit Rafael Nadal ha explicat: “No volia retirar-me, encara que ho he arribat a considerar. El que intentava era jugar sense agreujar la lesió. No podia colpejar el revés ni córrer. He intentat acabar el partit per tots els mitjans”. El manacorí també ha comentat com està anímicament: “A vegades un es cansa de tantes lesions. És un moment difícil i toca acceptar-ho. Espero que no sigui res greu ni que em tregui de les pistes molt de temps, perquè seria complicat passar una altra vegada per la feina i el temps necessaris per a la recuperació . No puc dir que no estigui destruït mentalment. Ja he passat per això moltes vegades i no és fàcil”.

En el quadre masculí el canadenc Feli Auger-Aliassime (6) ha remuntat contra l’eslovac Alex Molcan i s’ha imposat per 3-6, 3-6, 6-3, 6-2 i 6-2 en 3h02. La primera favorita de l’Obert d’Austràlia, la polonesa Iga Swiatek ha superat molt còmodament la segona eliminatòria al vèncer per 6-2 i 6-3 la colombiana Camila Osorio. La nord-americana Jessica Pagula, tercera favorita, ha superat per 6-4 i 6-2 la bielorussa Aliaksandra Sasnovich, mentre que la sisena cap de sèrie, la grega Maria Sakkari (6) ha patit per vèncer la russa Diana Schnaider per 3-6, 7-5 i 6-3 en 2h33.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)