Tennis

Tsitsipas també aixeca la veu

Tennis. Obert d’Austràlia. Venç Lehecka, s’enfrontarà a Khatxanov en semifinals i s’erigeix en la principal alternativa a Djokovic

El grec Stefanos Tsitsipas (3) ha complert les expectatives i ja és semifinalista de l’obert d’Austràlia gràcies a un triomf convincent contra el sorprenent txec de 21 anys Jiri Lehecka (71è de l’ATP) per 6-3, 7-6 (2) i 6-4 en 2h17. Seran les seves quartes semifinals a Melbourne –2019, 2021 i 2022– i desbancarà Carlos Alcaraz al capdavant del rànquing ATP si obté el títol. El seu rival serà el rus Karen Khatxanov (18), que, sense fer soroll, es va desfer del nord-americà Sebastian Korda (29) per 7-6 (5), 6-3, 3-0 i retirada per lesió, i es va plantar a les semifinals, cosa que confirma la seva progressió. Khatxanov, de fet, ja va jugar les semifinals en el darrer obert dels EUA. Korda havia donat la sorpresa contra el rus Daniïl Medvédev en els setzens, però no va trobar la fórmula i va acabar plegant per una lesió al canell, la primera retirada en la present edició del torneig, tant en el quadre masculí com en el femení.

Tsitsipas, molt ferm en el servei, resolutiu amb la dreta i molt actiu de cames, va signar un break matiner i no va titubejar en un primer set impecable. Lehecka, que l’any passat va debutar en els grans eslams i va caure en la primera eliminatòria de tots quatre, va apujar el nivell sensiblement en el segon parcial i va forçar el tie-break. En el desempat, però, Tsitsipas va excel·lir. En el setè joc del tercer acte, a més, va aixecar un 0-40. Lehecka ja acumulava 0/8 en punts de trencament, una llosa inassumible. En canvi, el grec va tancar el partit segellant el seu segon break (2/6).

Azarenka ressorgeix a Melbourne

La bielorussa de 33 anys Victoria Azarenka (24), campiona el 2012 i el 2013, va aprofitar la pressió de la nord-americana Jessica Pegula (3) i es va plantar a les seves terceres semifinals a Austràlia –les novenes de gran eslam–, consumant la sorpresa: 6-4 i 6-1. Azarenka va tancar el primer set en la cinquena oportunitat i va trencar en l’inici del segon (2-0). Pegula, tenallada tot i que acumulava una ratxa de vuit triomfs, ja no va tenir arguments. La seva rival serà la campiona de Wimbledon, la kazakh Elena Rybakina (22), que va eliminar la letona Jelena Ostapenko, campiona de Roland Garros el 2017. La botxí d’Iga Swiatek (1) també presenta candidatura.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)