La copa retorna al CN Sabadell

Waterpolo. L’equip vallesà es mostra més consistent en una final amb alternances contra el CN Mataró

CN Sabadell 8 CN Mataró 6

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; M. Ortiz, Leitón, Van der Sloot (2), Serrano, Steffens, E. Ruiz (2), Maica (1), Forca, B. Ortiz (3), Nona, González i Carrasco.ASSOLIM CN MATARÓ:Sánchez; Morell, Van de Kraats (2), Gual, Sevenich (1), Keszthelyi (1), Cambray, Nogué, Avegno, Bertran, Espar, Claveria i Carmona.PARCIALS:2-1, 0-3, 4-0 i 2-2.

El CN Sabadell va recuperar el tron de la copa després d’una final molt tensa i aferrissada contra el CN Mataró (8-6). La final més esperada a la piscina del CN Terrassa, entre dos dels conjunts més compactes del waterpolo europeu, va tenir tots els ingredients, amb molta intensitat i alternances. L’equip vallesà va acabar ampliant el seu botí fins a la divuitena copa, mentre que les maresmenques, que defensaven corona, hauran de continuar persistint a la lliga i a la Champions. Laura Ester va ser elegida com a millor portera i la seva companya Bea Ortiz, com la jugadora més valuosa.

Jugant amb doble boia i amb Bea Ortiz amb el punt de mira ben afinat, l’equip vallesà va colpejar primer (2-0). El conjunt maresmenc va necessitar més de 5 minuts per veure porteria. Cristina Nogué va aprofitar la segona superioritat per empènyer la pilota al fons de la porteria rival. El primer quart es tancava amb un 2-1 i amb les defenses per sobre dels atacs. En el segon període, el conjunt de Dani Ballart va fer un pas endavant. Va mantenir el llistó en la rereguarda i amb els gols de Van de Kraats de penal i Sevenich i Keszthelyi, en superioritat, van capgirar el resultat per arribar al descans llarg amb dos gols de renda (2-4). El CN Sabadell va trencar la sequera golejadora gràcies al VAR. El vídeo va donar validesa a un gol d’Irene González i va aportar oxigen a les de David Palma, que amb els xuts de les canoneres Elena Ruiz i Bea Ortiz i una transició culminada per Maica van tornar a prendre la iniciativa (6-4). En l’intercanvi de gols final, l’equip vallesà va saber gestionar la renda i Van der Sloot, amb un parabòlic, va signar la sentència.