Vela

L’AC75 prepara la copa d’Amèrica en les costes barcelonines

El vaixell de l’equip suís Alingui Red Bull Racing vol arribar a la competició l’any 2024 i, per això, realitzen proves a la ciutat catalana

El vaixell AC75 torna a posar-se en marxa a Barcelona amb l’objectiu a la copa d’Amèrica 2024. Aquesta embarcació de primera generació de l’equip suís Alingui Red Bull Racing ha tornat a navegar a les aigües de Barcelona amb modificacions destacades i innovacions en la seva coberta.

Aquest veler és el ’Te Aihe’ que Alingui va comprar a l’Emirates Team New Zealand l’estiu del 2022. Llavors, l’equip suís es va instal·lar la seva base temporal a les instal·lacions del Barcelona Nautic Center al moll de Llevant de la ciutat comtal.

L’equip suís participarà en la 37a edició de la copa d’Amèrica que s’iniciarà a Barcelona i, gràcies a aquest vaixell, l’equip helvètic fa temps que es prepara amb aquesta embarcació gràcies a les normatives de la competició que ho permeten.

En els darrers dies, l’equip de terra i els dissenyadors han estat treballant en l’AC75 i s’han revelat una gran quantitat de noves idees i noves tecnologies que s’han aplicat a la supercomputadora de Marcelino Botín, dissenyador principal de l’equip durant els darrers mesos.

Encara que les posicions i funcions exactes de la tripulació són difícils de precisar, sembla probable que es col·loquin quatre ’cyclors’ (tripulants que aporten potència al vaixell per mitjà de les cames) en les quatre posicions (fosos) interiors més properes a la línia central de la coberta per mantenir el tren motor centralitzat.

L’efecte general és que aquest vaixell té la capacitat de ser tripulat per vuit mariners, segons les regles que regeixen els AC75 de nova construcció que competir en la copa d’Amèrica del 2024 i que Botín ja està treballant en el seu disseny.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)