Atletisme

Guerrero, per la porta gran

Atletisme. Tot i quedar-se fora del podi de l’europeu ‘indoor’, la banyolina signa el quart lloc en els 1.500 m, el seu millor resultat en un gran campionat, i esmicola el rècord català (4:04.86)

La banyolina Esther Guerrero ha tornat a l’escena internacional per la porta gran. La multicampiona estatal no només va ser competitiva en l’europeu en pista coberta d’Istanbul sinó que va signar el seu millor resultat de sempre en un gran campionat. La migfondista catalana es va quedar a les portes del podi dels 1.500 m, però el seu quart lloc, i sobretot el registre de 4:04.86, marca personal (4:06.70) i rècord català, són d’enorme valor. L’anterior plusmarca catalana era en poder de la tarragonina Natàlia Rodríguez (4:06.35) des del 2010. Guerrero va recuperar el millor dels seus somriures després del que ja va esbossar fa quinze dies quan va reconquerir el títol estatal a Madrid. Es tancava un curs marcat per les lesions.

La final es va plantejar a un ritme ràpid, idoni per a les aspiracions de la banyolina. La romanesa Claudia Bobocea va marcar els temps de pas fins als 1.000 m (2:43.95). Guerrero es va saber moure amb molta intel·ligència i es va col·locar en tercer lloc de la fila índia, rere de la polonesa Sofia Ennaoui. Al pas pels 800 m (2:11.54), es va veure superada per la gran favorita, l’escocesa Laura Muir, i per uns moments es va quedar tancada en cinquena posició. Ràpidament va reconduir la situació per tornar a enganxar-se a Ennaoui. En l’última volta no va poder mantenir el ritme de les primeres, però tampoc va veure perillar el quart lloc. Va arribar a meta rere Muir (4:03.40), Bobocea (4:03.76) i Ennaoui (4:04.06). “Estic molt contenta. Per mi era molt important venir aquí i veure’m competitiva”, va sentenciar.

La jornada va estar marcada per les exhibicions de la neerlandesa Femke Bol (49.85) i el noruec Karsten Warholm (45.35) en els 400 m, després d’un pas suïcida en els 200 (20.84). En els 60 m, l’italià Samuele Ceccarelli (6.48) es va imposar al gran favorit, Lamont Jacobs (6.50), que va afrontar la final amb problemes físics.

Mechaal: “Intentaré complicar la vida a Ingebrigtsen”

Campió a Belgrad 2017 i medallista de bronze a Torun 2021, el palamosí Adel Mechaal lluitarà avui (18 h) per tornar a pujar al podi en els 3.000 m d’un europeu en sala. Ahir es va guanyar el pas a la final amb molta suficiència, ocupant el segon lloc en la segona eliminatòria (7:50.69). Abans Jakob Ingebrigtsen ja havia fet la feina amb un passeig triomfal en la primera semifinal (7:56.58). Amb vista a la final, Mechaal no amaga que serà molt difícil superar el prodigi noruec: “Jo venia aquí a lluitar per tot, però el que va fer Jakob en la final de 1.500 m; guanyar el títol i sense llebres fer 3:33 és una barbaritat. Intentaré lluitar-ho i que no pugui aixecar els braços fins als quadres, però ha demostrat que està en molt bona forma.” En la sessió matinal serà el torn de Jaime Guerra (8.12 h), que també té possibilitats de lluitar per les medalles en llargada. La decepció de la jornada va ser per a Xènia Benach, que no va poder oferir la seva millor versió i va quedar eliminada dels 60 m tanques després d’ocupar el cinquè lloc en la primera sèrie (8.17).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)