Atletisme

Jaime Guerra acaba sisè en el salt de llargada de l’europeu ‘indoor’

El saltador del Cornellà Atlètic ha acreditat un millor intent de 7,84 m en un concurs en què s’ha pujat al podi amb 8,00 m

L’espluguí Jaime Guerra (Cornellà Altlètic), de 23 anys, ha segellat amb el sisè lloc en llargada i un millor intent de 7,84 m l’europeu en pista coberta d’Istanbul, en la seva primera final d’un gran campionat. El saltador del Cornellà Atlètic ha fet un concurs en progressió en les tres primeres temptatives i després ja no ha pogut millorar (7,65, 7,67, 7,84, 7,75, X, 7,78). El campió estatal, acreditat en 8,08 m i que en la qualificació havia saltat 7,99 m, tenia clar que per lluitar per les places del podi havia de volar per sobre dels 8,00 m. I així ha estat perquè el tercer lloc se l’ha endut el romanès Gabriel Bitan, amb 8 metres justos. Les dues primeres places s’han gestat en els dos primers intents, en què el grec Miltiadis Tentoglou (8,30), amb el tercer or consecutiu, i el suec Thobias Montler (8,19), amb la tercera plata, han imposat els galons.

Guerra, al seu torn, s’ha convertit en el segon saltador de llargada català amb la condició de finalista en un europeu indoor, després del llegendari Toni Corgos, subcampió en les edicions de Grenoble 1981 (7,97 m) i La Haya 1989 (8,12 m). L’atleta espluguí ha valorat la seva actuació: “El balanç és positiu. Aquesta temporada he superat la meva marca personal diverses vegades. Estic molt content perquè he pogut arribar a la final. No he pogut fer cap intent de 8 metres, però avui les cames no em donaven per a més. Anem pel bon camí. He competit al costat d’un campió olímpic i aquesta actuació em servirà d’experiència per fer-ho millor més endavant.”

Mahuchikh, or en alçada

En l’altra final de la sessió matinal, la ucraïnesa Yaroslava Mahuchikh ha complert els pronòstics i ha revalidat l’or amb un vol de 1,98 m. La seva compatriota Kateryna Tabashnyk, que ha dedicat la medalla a la seva mare morta a la guerra, ha estat tercera (1,94 m) per darrera de la neerlandesa Britt Weerman (1,96). Durant el matí també s’ha fet el lliurament de les medalles de la jornada anterior. El moment més emotiu ha estat quan la turca Tugba Danismaz, que no ha pogut reprimir les llàgrimes, ha pujat al primer graó del podi en triple salt (14,31 m).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)