El Barça fulmina el Guadalajara amb un 23-50 de rècord

L’equip blaugrana, amb un espectacular segon temps (11-29), aconsegueix la seva màxima anotació del curs

El Barça ha superat el Guadalajara per un escandalós 23-50 i amb la 24a victòria en 24 jornades continua fent camí cap a la lliga perfecta. L’equip blaugrana ha marcat diferències des de l’inici (12-21) i en la segona meitat ha destrossat el rival amb la velocitat de creuer. Les intervencions de Gonzalo Pérez de Vargas (11 i un 47% d’encert en la primera part) i Emil Nielsen (12 i un 53% en la segona) han col·lapsat el balanç ofensiu de l’equip local. En atac, els gols han estat molt repartits, però han destacat ls set dianes de Ian Barrufet, totes a la segona part, i les sis de Ludovic Fàbregas.

Les sis aturades de Gonzalo Pérez de Vargas i els gols de contraatac (2-7) han marcat l’arrencada del partit. Juan Carlos Requena no s’ho ha pensat per demanar temps mort. El Guadalajara ha ajustat la defensa i ha aprofitat un petit lapsus blaugrana per escurçar diferències (7-11). Ha estat un miratge. Un parell de recuperacions de Jonathan Carlsbogaard han tornat a activar la maquinària dels de Carlos Ortega, que han tornat a imposar el seu ritme de vertigen per tancar el primer acte amb un contundent 12-21.

A l’inici de la segona part, ara amb Emil Nielsen sota els pals, s’ha repetit el guió del començament del partit. Les aturades del porter danès, l’ascendència de Ludovic Fàbregas des de la segona línia, i la velocitat de Blanz Janc i Ian Barrufet han fet un autèntic estrip en la defensa local. El Guadalajara ha necessitat més de 6 minuts per veure porteria (12-28). El Barça continuava en mode piconadora i eixamplava la renda per sobre dels 20 gols contra un rival totalment col·lapsat.

Els millors registres

Al final el 23-50 suposa el rècord anotador de l’equip blaugrana aquesta temporada. El rècord absolut són els 51 que li va infringir el curs 2014-15 al Sagunt (51-29). Ja havia arribat als 50 gols contra el Valladolid (50-24), en la temporada 2020-21, i contra l’Alcobendas (24-50), en la jornada inaugural del curs 2018-19. Pel que fa a la diferència de gols, els 27 de renda igualen també el segon millor registre del Barça en la competició. El rècord són els 28 de diferència (46-18) contra el València, aconseguits el 27 d’octubre del 1999. A la temporada 1997-98 va vèncer el Pilotes Posada, per 47-20.