Atletisme

Gestes de Kelvin Kiptum i Sifan Hassan en la marató de Londres

El kenyà signa la segona millor marca de la història (2h01:25) i la neerlandesa es refà d’unes molèsties al maluc i s’estrena en la distància amb victòria (2h18:33)

El kenyà Kelvin Kiptum, signant la segona millor marca de la història (2h01:25), i la neerlandesa Sifan Hassan, segellant la victòria en la seva estrena en la distància i refent-se d’unes molèsties al maluc (2h18:33) han estat els grans triomfadors de la marató de Londres, disputada sota la pluja. Kiptum, de 23 anys i que en el seu debut en la prova ja havia baixat de les 2h02 (2h01:53 a València), ha posat la directa quan es complia 1h30 de cursa i no ha trobat oposició de cap rival. Amb 2h01:25 i en una prova marcada per la pluja, el corredor kenyà ha fet una segona meitat de la cursa espectacular, per sota de l’hora (59:45), i ha demostrat que té a les seves cames la plusmarca mundial del seu compatriota Eliud Kipchoge (2h01:09).

El guió de la prova femenina ha estat ben diferent. Amb molèsties al maluc esquerre i amb un rictus de dolor, Sifan Hassan s’havia quedat despenjada del grup capdavanter, però de mica en mica s’ha anat recuperant i a les 2 hores de cursa ha tornat a connectar amb el lideratge. Com si es tractés d’una cursa sobre el tartan, la neerlandesa ha esperat al tram final al The Mall per imposar la seva velocitat a l’esprint i certificar la victòria per davant de l’etíop Alemu Megertu (2h18:37) i la kenyana Peres Jepchirchir (2h18:38).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)