Tennis

Badosa, lesionada, és baixa a Roland Garros

Tennis. L’empordanesa té una fractura per estrès a la columna vertebral. Ramos comença el torneig contra Wawrinka i Masarova, contra Gauff

Paula Badosa no disputarà el Roland Garros 2023 que començarà diumenge per culpa d’una lesió a l’esquena que va provocar la seva baixa a darrera hora. L’empordanesa té una fractura per estrès a la columna vertebral que es va fer en el Masters 1.000 de Roma. La mateixa jugadora ho va fer públic en les seves xarxes socials: “Quan tot semblava que tornava a estar bé, males noticies altra vegada just abans de començar un gran eslam. En el torneig de Roma em vaig fer una fractura d’estrès en la columna vertebral. Ha estat una noticia molt dura després de l’inici d’any tan difícil amb les lesions.”

La jugadora de Begur es va fer mal en una caiguda en el partit contra Ons Jabeur a Roma, però va poder continuar jugant i va disputar un parell de partits més. Va ser en unes proves posteriors que es va detectar la fractura. En un principi es preveu que pugui estar de baixa entre dos i tres mesos.

Dos veterans

El sorteig dels quadres es va fer ahir i Albert Ramos començarà la seva participació en el gran eslam de París enfrontant-se a Stan Wawrinka. El mataroní, de 35 anys i 66è del món, i el suís, de 38 anys i 88è de l’ATP, es van enfrontar en els quarts de Roland Garros l’any 2016 amb victòria de Wawrinka, mentre que Ramos va aconseguir el seu millor resultat en un gran eslam. Stan Wawrinka té en el seu palmarès tres grans eslam i va ser campió de Roland Garros al 2015.

Rebeka Masarova, 68a del rànquing de la WTA, jugarà en el seu primer partit del quadre femení contra la nord-americana Coco Gauff, finalista de Roland Garros l’any passat i sisena cap de sèrie. Aliona Bolsova està disputant la fase prèvia i avui es juga l’accés al quadre principal davant de l’eslovena Tamara Zidansek, quarta cap de sèrie del quadre de qualificació i 110a de la WTA. La jugadora de Palafrugell és la 18a favorita de la prèvia i la número 131a de la WTA.

Alcaraz es podria trobar amb Djokovic en la semifinal

El dos primers favorits del quadre masculí, el murcià Carlos Alcaraz i el rus Daniïl Medvédev, s’enfrontaran a dos jugadors sortits de la fase prèvia en el seu primer partit de Roland Garros. El tercer cap de sèrie, el serbi Novak Djokovic, s’enfrontarà al nord-americà Aleksandar Kovacevic en el seu debut a París. Carlos Alcaraz es podria trobar el grec Stefanos Tsitsipas, cinquè favorit, en els quarts de final, i en la semifinal es podria creuar amb Novak Djokovic. En l’altra semifinal Daniïl Medvédev es podria enfrontar al quart cap de sèrie, el noruec Casper Ruud. En el quadre femení, la primera cap de sèrie i defensora del títol, la polonesa Iga Swiatek, jugarà el primer partit contra l’espanyola Cristina Bucsa, mentre que la segona favorita, la bielorussa Aryna Sabalenka, s’estrenarà contra l’ucraïnesa Marta Kostyuk. La tercera favorita, la nord-americana Jessica Pegula, debutarà contra la seva compatriota Danielle Collins.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)