Tennis

Alcaraz es classifica per primer vegada pels quarts de Wimbledon

El número 1 mundial guanya per 3-6, 6-3, 6-3 i 6-3 l’italià Berrettini

Carlos Alcaraz s’ha classificat per primera vegada pels quarts de final de Wimbledon, en la seva tercera participació. El murcià, número 1 mundial, ho ha aconseguit al derrotar per 3-6, 6-3, 6-3 i 6-3 l’italià Matteo Berrettini, que ha oposat molta resistència. En el primer set Carlos Alcaraz s’ha vist amb dubtes sobre el seu joc, ha cedit una vegada el seu servei –l’única del partit–, i ha perdut la primera mànega. En el segon set ha iniciat la remuntada, ha estat molt més segur amb els seus cops, i primer ha anivellat el partit i després s’ha posat per davant. En el quart set i amb 2-2 en el marcador s’ha tancat el sostre de la pista central per falta de llum, però el murcià ha continuat molt centrat i s’ha emportat la victòria.

El seu rival en els quarts serà el danès Holger Rune (6) que ha remuntat per classificar-se i ha derrotat per 3-6, 7-6 (6), 7-6 (4) i 6-3 al búlgar Grigor Dimitrov (21). La sorpresa de la jornada ha estat l’eliminació del cinquè favorit, el grec Stefanos Tsitsipas, que ha perdut en cinc sets contra el 43è jugador del món, el nord-americà Christopher Eubanks per 6-3, 6-7 (4), 6-3, 4-6 i 4-6.

En el quadre femení les favorites han anat per feina i la bielorussa Aryna Sabalenka (2) ha derrotat per 6-4 i 6-0 la russa Ekaterina Alexandrova (21) en 1h10, mentre que la tunisiana Ons Jabeur (6) s’ha desfet per 6-0 i 6-3 de la txeca Petra Kvitova (9) en només 1h03.