Tennis

Tots dos aixequen el puny

Tennis. Wimbledon. Djokovic (2) minimitza la rebel·lió de Rublev (7) i se cita en semifinals amb Sinner (8), que posa fi al camí d’un altre rus, Safiullin

L’infal·lible Novak Djokovic (2), el campió de les quatre últimes edicions, es va plantar ahir a les semifinals de Wimbledon minimitzant la insurrecció del rus Andrei Rublev (7) per 4-6, 6-1, 6-4 i 6-3 en 2h47 i s’enfrontarà a l’emergent italià Jannik Sinner (8), que va superar el desconegut rus Roman Safiullin (92è de l’ATP) per 6-3, 3-6, 6-2 i 6-2 i jugarà per primera vegada en les semifinals d’un gran eslam.

Rublev va consumar el primer trencament del partit en el novè joc i va confirmar la ruptura amb el servei, adjudicant-se el primer parcial (6-4) i intimidant el gran favorit. Revitalitzat, Djokovic, que sovint millora en les situacions més adverses, va replicar amb virulència en el segon acte i, en un tres i no res, va empatar el duel (6-1), marcant el terreny. El tercer parcial va ser força més disputat, però el serbi va apel·lar als galons en els moments clau i el va resoldre amb un trencament i salvant les cinc pilotes de break que va tenir el rus, que, cada vegada més esbravat, va veure com se li esmunyien bona part de les seves possibilitats. Així va ser, perquè amb Djokovic plenament ficat en el partit ja no va donar cap marge. Amb un altre break, el quart (4/11), el balcànic va certificar l’accés a les seves enèsimes semifinals de gran eslam.

Svitolina fa fora la número 1, Swiatek

Elina Svitolina va derrotar per 7-5, 6-7 (5) i 6-2 en 2h50 la polonesa i número 1, Iga Swiatek, que veu perillar la seva posició de privilegi, i jugarà la semifinal contra la txeca Marketa Vondrousova, que també va fer saltar la banca contra la nord-americana Jessica Pegula (4): 6-4, 2-6 i 6-4 en 1h55. La retornada Svitolina, que va reaparèixer a l’abril després de ser mare l’octubre del 2022 i que a Roland Garros ja va ser quartfinalista, tot i que el seu rànquing encara delata el període d’inactivitat (76a), va remuntar dos breaks en contra encaixats en el primer i setè jocs i va endossar a Swiatek un 4-0 quan perdia per 5-3. Al final del primer set, la pista es va cobrir amb el sostre retràctil per l’amenaça de pluja. La número 1 va alçar la veu amb un trencament en el segon set (3-1), però Svitolina va reaccionar, va forçar el tie-break i es va situar a davant amb 4-1. La valentia de la polonesa, però, la va catapultar i va dur el partit a un tercer acte en què la ucraïnesa, que jugarà la seva segona semifinal a Wimbledon (2019) i la tercera en un gran eslam (Open EUA 2019), va tancar amb dos trencaments i maduresa. Finalista de Roland Garros 2019, Vondrousova (42a), per la seva banda, va reviscolar en el tercer acte, quan perdia per 4-1, i jugarà les seves segones semifinals de gran eslam. Pegula es torna a quedar a les portes de les semifinals i acumula sis quarts de final en grans cites.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)