Tennis

Jabeur derrota Sabalenka i jugarà la final de Wimbledon contra Vondrousova

ACTUALITZACIÓ. La txeca Marketa Vondrousova (42a de la WTA) ha donat la sorpresa en la primera semifinal del quadre femení de Wimbledon i s’ha desfet de la ucraïnesa Elina Svitolina amb més facilitat de la prevista per un doble 6-3 en un1h15. Vondrousova se les heurà dissabte en la gran final contra la tunisiana Ons Jabeur (6), que ha posat damunt l’herba de l’All Englan Club tots els seus arguments tennístics i ha batut a la bielorussa Arina Sablenka (2) per 6-7 (5), 6-4 i 6-3 en 2h19. Jabeur torna a la final després de caure l’any passat davant de la kazakha Elena Rybakina i jugarà la seva tercera final de gran eslam amb l’objectiu de trencar el gel. Campiona enguany a Austràlia i semifinalista a Roland Garros, Sabalenka perd la possibilitat d’avançar Swiatek al capdavant de la WTA.

Svitolina, que es queda per tercera vegada a les portes de la final d’un gran eslam, va retornar a les pistes l’abril passat després de ser mare l’octubre del 2022 i, molt motivada per la situació de guerra del seu país, a la qual havia fet referència explícita tant en les seves declaracions, com negant la salutació al final dels partits a les rivals russes o bielorusses, havia descrit una trajectòria molt solvent a l’herba londinenca. Fins al punt d’haver eliminat en els quarts de final a la número 1, la polonesa Iga Swiatek. Ocupa el lloc 76è de la WTA a causa de la inactivitat i el seu rendiment fins ara havia estat superlatiu, antecedents que la situaven com a favorita. Però avui se l’ha vist cansada, sense espurna i massa vulnerable amb el seu servei, que ha cedit sis cops –tres en cada set–. Vondrousova, eficaç i solvent se n’ha aprofitat i s’ha plantat a la seva segona final de gran eslam després d’haver-hi arribat el 2019 a Roland Garros, en la qual va perdre contra l’australiana Ashleigh Barty.

La bielorussa s’ha endut un primer acte sense trencaments i que s’ha resolt, lògicament, en el tie-break, en el qual ha estat més agressiva atacant amb determinació els segons serveis de la seva rival i ha aixecat un 2-4. Jabeur ha signat un dels cops del partit amb un paral·lel de dreta sobre la pujada a la xarxa de la rival però no n’ha fet prou

Sabalenka ha consumat, a més, el primer trencament del duel en el cinquè joc del segon parcial. Semblava que tenia el partit a la ma, però la tunisiana ha renascut i, amb dos breaks consecutius en el setè i el novè jocs, ha forçat el tercer set. En l’acte definitiu, la tunisiana, enfortida mentalment, s’ha mostrat inflexible i s’ha avançat amb un altre trencament. Amb la restada de revés paral·lel fent una destrossa sobre la dreta de Sabalenka, ha segellat el partit per 6-3 en la quarta pilota.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)