Ciclisme

Bèlgica contra la resta del món

Ciclisme. La cursa de fons en carretera del mundial té Evenepoel, Van Aert i Philipsen, favorits al mateix nivell que Pogacar i Van der Poel. Roger Adrià, el representant català als 271 km

Tots els possibles escenaris que decideixen la prova reina del supermundial de Glasgow, la cursa masculina de fons en carretera, tenen un belga com a favorit. Remco Evenepoel (2000), campió l’any passat i especialista en atacs llunyans té un punt feble que sovint se li reclama –per a molts el que fa no és ciclisme–, la visió tàctica que tant li sobra a Wout van Aert (1994). I si hi ha esprint? El tercer belga Jasper Philipsen (1998), que ve de guanyar quatre etapes al Tour amb l’ajuda del seu cap de files a l’Alpecin, Mathieu van der Poel (1995), etern rival de Van Aert i que dissabte que ve corre la cursa de BTT amb la classificació per als Jocs de París amb els Països Baixos com a objectiu.

Tadej Pogacar (1998) és l’altre gran favorit al mallot irisat, que es resoldrà en 271,1 km entre Edimburg i Glasgow amb deu voltes a un circuit de 14,4, ple de revolts (supera la quarantena) i amb llambordes. La pluja afegirà emoció a una cursa que també aspira a guanyar el danès Mads Pedersen, amb una potent selecció al seu voltant. El vencedor d’una etapa a l’últim Tour va succeir Alejandro Valverde –Peter Sagan venia d’enllaçar tres triomfs– amb 23 anys el 2019, abans que Julian Alaphilippe (1992), també a la sortida, fos l’últim capaç de repetir (2020 i 21).

Roger Adrià (1998) és el representant català en la categoria elit, en un equip encapçalat per l’asturià Iván García Cortina . Adrià Pericas (2006) en la cursa júnior, ahir, va ser 26è a 3:01 del danès de 16 anys Albert Philipsen, que va arribar sol amb 1:19 sobre l’alemany Paul Fietzke i el noruec Felix Orn Kristoff, que es disputaven la plata. L’osonenc va entrar amb el grup.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.