Vela

Xammar i Brugman, plata en el mundial de la Haia

Vela. Revaliden el segon lloc obtingut a Sdot Yam (Israel) en el 470 mixt i obtenen la plaça olímpica. Trittel i Botín defensen avui la segona posició

Els regatistes catalans Jordi Xammar (RCN Barcelona) i Nora Brugman (Vela Blanes) es van penjar ahir la medalla de plata de la classe 470 mixta en el mundial de les classes olímpiques de la Haia, a més d’haver segellat la plaça per a la delegació espanyola per a París 2024. Xammar i Brugman van confirmar el segon lloc en la medal race –quarts–, fase final que va aplegar les deu millors embarcacions. Silvia Mas i Nico Rodríguez, per la seva banda, van acabar dimecres onzens i no van accedir a la fase final. Xammar i Brugman revaliden la plata que van conquerir a Sdot Yam (Israel) l’any passat. Els japonesos Keiju Okada i Miho Yoshika s’han penjat l’or i els seus compatriotes Tetsuya Izosaki i Yurie Seki han completat el podi. Xammar, al costat de Nico Rodríguez, havia estat bronze en els Jocs de Tòquio en el 470, quan la classe encara no era mixta, i manté viu el repte d’un títol mundial en la categoria absoluta.

En la classe 49er, el català Florien Trittel (CN El Balís) i el cantàbric Diego Botín, que ja havien certificat la plaça olímpica de la delegació dimecres, són segons i es jugaran avui la medalla en la medal race. L’or el tenen garantit els neerlandesos Bart Lambriex i Floris Van De Berken. En la classe kite del surf d’estel, la premianenca Gisela Pulido va ascendir dues posicions i es va situar setzena amb 116 punts, a només un punt de la zona de plaça olímpica i a 15 del top 10 que es decidirà avui i que lluitarà en la medal race. El barceloní Bernat Cortés és 31è. En ILCA 6, la santcugatenca Cristina Pujol ocupa la 34a posició amb 172 punts. Ahir va ascendir deu posicions amb un 27è i un 17è llocs.

Estem molt contents d’haver aconseguit la segona medalla en un mundial com a parella
Jordi Xammar
Sabíem que era un dia clau, potser el més important de l’any, i nosaltres acostumem a rendir prou bé en aquestes situacions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)