Ciclisme

Evenepoel signa una nova demostració i guanya en solitari al port de la Cruz de Linares

Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) ha tornat a signar una exhibició d’alta gamma i s’ha convertit en el brillant vencedor al port de la Cruz de Linares de la divuitena etapa de la Vuelta, una nova revàlida d’exigència de 179 quilòmetres de recorregut amb sortida a la Pola de Allande i cinc ports, quan el record de les rampes impressionants de l’Angliru de dimecres era encara ben presents. El magnífic ciclista belga, vigent vencedor de la Vuelta i apartat de la lluita per la general per un mal dia al Tormalet –va cedir 27 minuts en la tretzena etapa–, s’ha desmarcat dels seus companys d’escapada a 29 quilòmetres de la meta i ha celebrat el seu tercer triomf d’etapa en la present edició. El domini abassegador imposat pel Jumbo-Visma amb els seus tres estendards ocupant els tres primeres posicions de la general –Sepp Kuss, Jonas Vingegaard i Primoz Roglic, per aquest ordre–no s’ha vist alterat, tot i que en els metres finals, el líder Kuss, que avui no ha rebut atacs dels companys, li ha esgarrapat 9 segons a Vingegaard, n’acumula 17 sobre el danès i fa camí cap al triomf final.

Per si no en va tenir prou ahir quan va anar per davant molts quilòmetres abans de ser neutralitzat, Evenepoel ha tornat a ser protagonista formant part d’una fuga de catorze unitats en què també hi era el colombià Egan Bernal (Ineos) i el danès Andreas Kron (Lotto) i que ha arribat a adquirir deu minuts de marge respecte del pilot quan faltaven 100 quilòmetres per a la meta. Evenepoel ha coronat primer l’Alt de las Estacas (2a) i el port de Sant Lorenzo (1a) i s’ha assegurat el triomf final en la classificació de la muntanya.Hi ha afegit l’Alt de Tenebredo (3a) la tercera dificultat orogràfica de la jornada. El grup capdavanter s’ha reduït a vuit unitats –Evenepoel, Bernal, Kron, Carusso, Poole, Ourselin, Piccolo i Gerard– que han iniciat el primer dels dos ascensos al port de la Cruz de Linares amb una diferència brutal d’11:40. El pilot, amb els tres aspirants al mallot vermell controlant, no s’ha immutat. Les hostilitats s’han desfermat de seguida en els primers compassos del penúltim ascens, amb rampes severes d’entrada que han provocat una trencadissa. L’italià Damian Carusso (Bahrain) ha atacat. Evenepoel ha dit prou i ha imposat un ritme infernal que només han pogut seguir el propi Carusso i el britànic Max Poole (DSM). Al pas per Castañedo del Monte, amb 29 quilòmetres per davant, a més, ha fet un canvi de ritme inassumible per als seus dos companys d’escapada i ha creuat la meta en solitari, assenyalant-se el cap reivindicant la seva força mental, amb un marge de 4:44 sobre Carusso i 5:10 respecte de Kron.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)