Ciclisme

Tribut al gregari campió

Ciclisme. Vuelta. Kuss, que creua la meta abraçat a Vingegaard i Roglic, arribarà avui a Madrid de vermell. Poels derrota Evenepoel a Guadarrama

El neerlandès Wouter Poels (Bahrain Victorious) va ser el vencedor de la penúltima etapa de la Vuelta 2023, la més llarga amb 208 km i deu ports de tercera categoria, amb 4.000 metres de desnivell global entre Manzanares el Real i Guadarrama. Poels va derrotar en l’esprint dels cinc escapats ni més ni menys que Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) i Pelayo Sánchez (Burgos-BH) va completar el podi. El vilanoví Marc Soler (Emirates), que va fer una gran etapa, va ser cinquè i puja una posició en la general (13è). El traçat sinuós, que en altres circumstàncies hauria pogut ser decisiu, no va alterar l’ordre dels tres corredors del Jumbo-Visma al capdavant de la general com ja estava previst. El gregari de luxe Sepp Kuss (Durango, Colorado, 1994) arribarà avui a Madrid amb el mallot vermell de líder després d’haver sobreviscut als atacs a l’Angliru dels seus dos qualificats caps de files: Jonas Vingegaard, vencedor del Tour, i Primoz Roglic, tricampió a la Vuelta i que enguany ha guanyat el Giro. A partir d’aquell moment es va signar un armistici que premia la feina fosca i la fidelitat de l’abnegat Kuss en cites anteriors i el seu aplom i gran rendiment en la Vuelta. Kuss, Vingegaard i Roglic van creuar la meta abraçats.

Sigui com vulgui, trenta-un corredors, entre els quals, evidentment, hi havia Remco Evenepoel, van saltar quan havien transcorregut 28 quilòmetres d’etapa. Al grup hi havia dos catalans: Soler i Joel Nicolau (Caja Rural). Els escapats sumaven sis triomfs d’etapa en la Vuelta 2023 –Evenepoel (3), Andreas Kron, Lennard Kämna i Rui Costa– i 13 en total. Al peu de l’alt de Robledondo, el pilot ja perdia 4:58 sobre l’escapada i va arribar a vorejar els onze minuts de marge.

Marc Soler, protagonista

Quan tothom esperava l’atac d’Evenepoel, Wouter Poels (Bahrain Victorious), Lennert Van Eetvelt (Lotto Dstny) van saltar a falta de 14 km. Soler s’hi va afegir i també van contactar Pelayo Sánchez (Burgos-BH) i el mateix Evenepoel, que tot i no anar tan sobrat com en exhibicions anteriors, mantenia viva l’esperança del triomf d’etapa. La victòria es va disputar en una pugna entre tots cinc en què Poels, que ja es va adjudicar una etapa al Tour, va derrotar Evenepoel en un esprint llarg exhibint el seu potencial.

Etapa 20 (208 km)
1r W.Poels (Bahrain) 4h59:29
2n R. Evenepoel (Soudal) m.t.
3r P.. Sánchez (Burgos BH) m.t.
4t L. Van Eetvelt (Lotto) m.t
5è M. Soler (Emirates) a 0:04
6è R. Costa (Intermarché) a 0:26
7è A. Tiberi Baharian) a 0:26
8è L. Kämna (Bora) a 0:26
General (3.032,9 km)
1r S. Kuss (Jumbo) 69h13:36
2n J. Vingegaard (Jumbo) a 0:17
3r P. Roglic (Jumbo) a 1:18
4t J. Ayuso (UAE) a 3:44
5è M. Landa (Baharain) a 4:03
6è E. Mas (Movistar) a 4:14
7è A. Blasov (Bora) a 8:19
8è C. Uijtdebroeks (Bora) a 8:26
9è J. Almeida (Emirates) a 10:08
10è S. Buitrago (Bahrain) a 12:04
13è M. Soler (UAE) a 22:26
77è A. Balderstone (C. Rural) a 2h50:05
98è J. Nicolau (Caja Rural) a 3h19:39
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)