L’Assolim Mataró tanca una setmana rodona amb una golejada contra el Terrassa (20-7)

L’equip maresmenc exhibeix tot el seu potencial ofensiu i ratifica el primer lloc de grup de la Champions

L’Assolim CN Mataró ha tancat una setmana intensa i rodona a la piscina exterior Joan Serra amb una espectacular golejada contra el CN Terrassa (20-7). Sis partits en set dies que li han proporcionat el títol de la copa Catalunya i el lideratge del grup C de la fase prèvia de la Champions. L’equip maresmenc, com a primer de grup, i el terrassenc, com a tercer, estaran aquesta setmana en el bombo de la fase de grups de la màxima competició europea. L’equip de Dani Ballart ha dominat de principi a fi i ha exhibit tota la seva voracitat ofensiva contra les egarenques (6-3, 2-2, 6-0 i 6-2). Anni Espar (5) i Silvia Avegno (4), per a les maresmenques, i Pili Peña (2) i Isabel Piraliova (2), per a les vallesanes, han estat les màximes golejadores.

El CN Mataró ja ha començat embalat. Pressionant en defensa i amb ràpides i efectives transicions ha segellat un parcial de 3-0 en 3 minuts, amb gols d’Avegno, Sevenich des de la boia i Keszthely. La veterana Pili Peña i Noelia Cuenda, en una acció de superioritat, han tallat momentàniament l’embranzida local, però no han pogut evitar que les maresmenques tanquessin el primer quart amb un contundent 6-3. En el segon quart les forces s’han equilibrat (2-2). Piralkova, des de l’extrem retallava diferències (6-4), i encara bo per a les locals que ha aparegut Laura Aarts per aturar un penal a Peña i un contraatac que podia haver ajustat encara més el resultat. Un llançament parabòlic d’Espar i un xut de l’esquerrana Morell tornaven a obrir forat per a les mataronines (8-4), però Cantero deixava el parcial abans del descans llarg en 8-5.

Després de la represa, l’equip de Dani Ballart ha anat per feina i amb un parcial de 6-0 ha sentenciat el duel (14-5). Anni Espar ha destapat tot el seu ventall de recursos i amb tres dianes ben diferents i de gran qualitat –esmunyint-se per l’extrem de la defensa, amb un xut parabòlic o de contraatac– ha donat l’impuls definitiu a les locals. Nogué, Avegno i Bertran han completat el festival maresmenc en aquests 8 minuts. El partit ja estava decidit, però el Mataró no ha abaixat el pistó per apuntar-se també l’últim parcial per 6-2.