Waterpolo

L’Astralpool CN Sabadell aspira al ‘top 8’ europeu

Waterpolo. Amb set cares noves, l’equip de Quim Colet es mostra ambiciós abans d’un debut exigent contra el Brescia (19.30 h per TdP) en una Champions que canvia de format

En el seu segon curs consecutiu en la fase de grups de la Champions, l’Astralpool CN Sabadell vol fer un pas endavant i guanyar-se un lloc entre els vuit millors, tot i la renovació important a què s’ha sotmès la plantilla, amb fins a set cares noves, i el canvi de format de la competició. L’equip vallesà va quedar fora de la final a vuit de Belgrad pel goal average i aquest cop ho vol aconseguir, tot i que figura en un grup de molta exigència. Només els dos primers de cada grup es guanyaran el bitllet per a la fase de quarts. Amb el Novi Beograd, finalista de les dues últimes edicions, com a cap de cartell, el CN Sabadell pugnarà amb el Brescia italià i l’Steaua de Bucarest per obtenir una plaça entre els vuit millors de la Champions. Precisament, l’estrena de l’equip vallesà serà avui (19.30 h per TdP) a la piscina de 50 metres de Can Llong contra el Brescia, un duel que amb el format actual podria ser determinant per al futur del grup.

En la prèvia del debut europeu, el tècnic Quim Colet, com alguns dels pesos pesants de l’equip, va fer un discurs ambiciós: “El curs passat ens va quedar aquella sensació de no poder accedir a la final a vuit, i aquesta temporada volem arribar fins a la fase de quarts de final, que per a nosaltres suposaria el mateix. El més important és ser competitius. Si ho aconseguim i completem un bon partit, tindrem les nostres possibilitats.” L’entrenador del conjunt vallesà admet que, amb cinc setmanes d’entrenaments i tantes noves incorporacions, l’equip és lluny d’arribar al seu màxim nivell, tot i estar preparat per rebre el Brescia, un habitual de les fases finals de la Champions i que té quatre Eurocups en el palmarès (2002, 2003, 2006 i 2016). Les set incorporacions de l’equip són Blai Mallarach, Alberto Barroso, Òscar Asensio, Jan Pérez, Fynn Schutze, Stefan Vidovic i Guus van Ijperen. Per contra, fins a vuit jugadors van canviar d’aires, entre els quals destaquen els internacionals Sergi Cabanas (Jug Dubrovnik) i Bernat Sanahuja (Atlètic Barceloneta). “El pla inicial era fer el mínim nombre de canvis possible, però per circumstàncies dos jugadors importants van emprendre camins diferents i des del club vam apostar per reestructurar l’equip buscant una millora en alguns aspectes. Penso que hem aconseguit tenir una plantilla més compensada en totes les línies i dotar l’equip de més experiència, tot i disposar de joves que ens poden donar un rendiment molt important de present i de futur.” En aquest sentit, la plantilla disposarà aquest curs de dos esquerrans des de l’arc, l’experimentat Blai Mallarach i el jove alemany Fynn Schütze. “És un dèficit que teníem del curs passat i ho notàvem molt tant en els partits de competició europea com jugant contra el Barceloneta”, remarca Colet.

Reforços al Barceloneta

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta, tercer en l’última edició i aspirant a tot, manté pràcticament el mateix bloc que el curs passat, amb el fitxatge del canoner terrassenc Bernat Sanahuja, provinent del CN Sabadell. El club mariner va anunciar la setmana passada dues incorporacions més d’última hora, el defensor de boia australià Nathan Power i l’esquerrà croat Ivan Domagoj Zovic, que reforçaran encara més una plantilla que també disposarà dels joves del planter Tomás Perrone, Unai Lema i Bernat Farran. L’Atlètic Barceloneta rep demà (20 h) l’Spandau 04 de Berlín, però els rivals més consistents són el Vouliagmeni –quart en la final a vuit després de perdre contra els mariners en els penals– i el CN Marsella. El Pro Recco, guanyador d’onze títols, els tres últims consecutius, tornarà a ser el rival a batre.

Grup A
AN Brescia (Itàlia)
Novi Beograd (Sèrbia)
Astralpool Sabadell (Catalunya)
Steaua Bucarest (Romania)
Grup B
Dinamo Tbilisi (Geòrgia)
Jug Dubrovnik (Croàcia)
Olympiacòs (Grècia)
Pro Recco (Itàlia)
Grup C
Estrella Roja (Sèrbia)
Ferencvàros (Hongria)
Jadran Herceg Novi (Montenegro)
Jadran Split (Croàcia)
Grup D
Zodiac At. Barceloneta (Catalunya)
CN Marsella (França)
Spandau 04 Berlín (Alemanya)
Vouliagmeni (Grècia)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)