L’Astralpool CN Sabadell signa una victòria històrica a la piscina del Novi Beograd (10-12)

Un últim parcial de 0-4 confirma la sorpresa a la capital sèrbia i catapulta el conjunt de Quim Colet al lideratge de grup a la Champions

L’Astralpool CN Sabadell ha signat una victòria històrica a la piscina del Novi Beograd (10-12), que reforça les seves aspiracions d’arribar lluny a la Champions. Un últim parcial de 0-4, amb tres dianes del madrileny Alberto Barroso i una de Fran Valera, han confirmat la remuntada vallesana (4-2, 3-1, 3-4 i 0-4) per tombar el subcampió europeu i catapultar el conjunt de Quim Colet al lideratge de grup. A més de Barroso, també han marcat tres gols el mateix Valera i el neerlandès Guus van Ijperen.

Tres gols en superioritat, dos de Granados i un de Vlachopoulos, han donat la iniciativa al Novi Beograd a l’inici de partit (3-0). El CN Sabadell ha necessitat 6:30 per veure porteria i també ha estat en una acció d’home de més, amb un gol des de l’extrem del neerlandès van Ijperen. Drasovic, de penal, ha tornat a ampliar la renda fins als tres gols, però el versàtil jugador oranje ha tancat el parcial del primer quart en 4-2 amb una diana des de la boia, també en superioritat. En el segon quart, l’equip vallesà ha tingut diverses oportunitats per retallar les diferències a un sol gol, però li ha faltat encert i les pèrdues de pilota han facilitat el domini local. Amb un parcial de 3-2, s’ha arribat al descans amb un resultat de 7-4. Els dos gols del CN Sabadell en aquest quart han estat de Kanstantsin Averka.

Després del descans llarg, l’encert del conjunt català en les accions d’home de més (3 de 3) ha permès apuntar-se el tercer quart (3-4) i per moments apropar-se a un sol gol al seu rival (8-7). Drasovic i Granados frenaven la remuntada sabadellenca, però Blai Mallarach deixava el resultat en 10-8 abans d’entrar en l’últim quart. Abans ja havien marcat Fran Valera, per partida doble, i altre cop van Ijperen. La reacció del CN Sabadell en l’últim quart ha estat espectacular. L’equip de Colet posava la directa i els nervis i els dubtes apareixien en conjunt local. Barroso, en transició, començava el seu recital en l’últim quart. Valera, de penal, s’afegia a la festa per empatar el duel. I dues dianes més del jugador madrileny, en estat de gràcia, confirmaven la fita davant un rival que ha errat les quatre últimes accions de superioritat. El CN Sabadell, en canvi, signava un valuosíssim 7 de 10 en home de més per emportar-se els tres punts a casa.