Natació

La tretzena edició del Circuit Girosona arrencarà l’11 de novembre a Olot

La sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona ha acollit aquest dimarts al matí la presentació de la tretzena edició del Circuit Girosona, organitzat per la Federació Catalana de Natació i amb el suport de la Diputació de Girona i la Generalitat de Catalunya, a més de diferents patrocinadors privats.

Enguany, la competició, que constarà de cinc proves, començarà l’11 de novembre, amb la disputa del Trofeu Raül Ramos al Club Natació Olot. Les altres cites es repartiran durant els primers mesos del 2024: el 3 de febrer tindrà lloc el Trofeu Josep Tresserras al Club Natació Banyoles; el 6 d’abril, el Trofeu Mercat del Ram al Club Natació Vic-ETB; l’11 de maig, el Trofeu Lloret - Memorial Sensei Fusano al Club Natació Lloret de Mar i, finalment, el 25 de maig, el Trofeu Ciutat de Girona al GEiEG.

En l’acte, hi ha participat el diputat d’Esports de la Diputació de Girona, Jordi Masquef; el president de la Federació Catalana de Natació, Ramon Bosch, i el director tècnic de Girosona, Joan Parra. També hi han assistit el delegat de Girosona de la Federació Catalana de Natació, Albert Comas; representants dels cinc clubs que acolliran les competicions d’aquesta edició, i tècnics, esportistes i patrocinadors.

El Circuit Girosona va néixer amb l’objectiu de potenciar la competició d’alt nivell a les comarques gironines i Osona, i facilitar que els nedadors del territori puguin compartir piscina amb esportistes d’elit, fins i tot olímpics. És el cas, per exemple, de Jessica Vall, doble subcampiona d’Europa i bronze mundial de dos-cents metres braça que ostenta el rècord del circuit en aquesta prova des del 2017.

En aquest sentit, el president de la Federació Catalana de Natació, Ramon Bosch, ha explicat: «La presència d’esportistes d’elit no només dota de prestigi el circuit, sinó que també genera una motivació addicional als nedadors del circuit per donar un plus i obtenir bones marques».

Per la seva part, el diputat d’Esports, Jordi Masquef, ha incidit en la importància de disposar d’aquest tipus de competició a la demarcació: «Sempre he defensat que la unió fa la força, i aquest n’és un cas ben evident. Les cinc proves que integren el calendari tenen, per separat, molt recorregut, història i tradició en la natació catalana. Però totes, agrupades en un mateix circuit, adquireixen encara una rellevància molt més gran i resulten més atractives per clubs i esportistes».

Vuit clubs col·laboradors

El Circuit Girosona està obert a tothom i l’únic requisit per participar-hi és disposar de llicència acreditada per a la temporada 2023-2024. A més dels cinc clubs que acullen els trofeus, n’hi ha vuit més que hi actuen com a col·laboradors: sis són de les comarques gironines —Club Natació Castellfollit, Club Natació Farners, Club Natació Figueres, GEN (Grup d’Esports Nàutics) de Roses, Club Natació Palafrugell-Empordà i Club Natació Palamós— i dos són d’Osona —Club Natació Centelles i Torelló Club Atlètic Natació.

«La passada va ser una edició d’èxit, amb un augment de participació i sis rècords, un d’absolut i cinc d’infantil. És una prova evident que el circuit cada cop és més competitiu. En aquesta edició, hi tenim medallistes de campionats d’Espanya i l’Aina Fernández, del Club Natació Banyoles, que ve de participar en l’europeu i el mundial júniors i que és una referència per al circuit», ha explicat el director tècnic, Joan Parra.

Com a novetat d’enguany, el circuit disposarà d’un sistema de cronometratge electrònic que es fa servir a les grans competicions estatals o catalanes, com el campionat d’Espanya, de Catalunya o el Circuit Català absolut.

En la classificació general absoluta només competeixen els clubs participants al Circuit Girosona, els cinc organitzadors de les proves i els vuit col·laboradors. Per aspirar a guanyar-la, un nedador o nedadora ha de participar en un mínim de quatre de les cinc proves. En cas de competir en totes, només es comptabilitzen les quatre millors puntuacions.

Quant a la classificació per clubs, se sumen els punts de totes les proves disputades, individuals i de relleus masculines i femenines, en els cinc trofeus. El vigent campió per equips és el Club Natació Vic-ETB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)