L’Astralpool Sabadell perd per la mínima a Brescia (11-10) i cedeix el lideratge a la Champions

La parella arbitral no ha donat validesa a un gol de Fran Valera a l’últim instant que hauria forçat la tanda de penals

L’Astralpool CN Sabadell ha perdut per la mínima a la piscina del Brescia (11-10) i ha fet un pas enrere en les seves aspiracions per accedir a la segona fase de la Champions. El partit ha estat molt anivellat (4-4, 3-3, 4-2 i 0-1) i ha acabat amb polèmica perquè la parella arbitral no ha donat com a vàlid un gol de Fran Valera a l’últim instant, que hauria forçat la tanda de penals. Els col·legiats han interpretat que hi havia falta prèvia d’Edu Lorrio –el CN Sabadell anava a totes amb un atac amb set jugadors– a Petar Tesanovic, el seu homòleg a la porteria rival. Amb aquesta derrota l’equip de Quim Colet perd el lideratge de grup i baixa fins al tercer lloc amb 7 punts, per darrera del Novi Beograd i el Brescia, que en sumen 9 i 8, respectivament. Els golejadors de l’equip vallesà han estat: Barroso (3), Valera (2), Vidovic (2), Asensio (1), Averka (1) i Bustos (1).

El primer quart ha acabat en taules. El CN Sabadell, amb un Óscar Asensio molt actiu en la boia marcant un gol, i forçant exclusions i penals, ha portat la iniciativa. El Brescia, tot i les bones intervencions d’Edu Lorrio sota els pals, ha replicat en ràpides transicions, aprofitant alguns desajustos defensius dels vallesans. Els altres tres gols del CN Sabadell els ha anotat Alberto Barroso, de penal i en superioritat, i Fran Valera, també de pena màxima. En el segon quart s’ha mantingut el guió. L’equip de Quim Colet es mostrava molt efectiu en les superioritats (3 de 3) amb Barroso, Kanstantsin Averka i Javi Bustos com a protagonistes, però en defensa feia excessives concessions al rival. Al descans s’hi arribava amb un resultat de 7-7.

Després del descans llarg, el Brescia ha posat una marxa més en atac i s’ha escapat amb un parcial de 3-1 (10-8). El temps mort de Quim Colet no ha acabat de funcionar. El CN Sabadell ha baixat els percentatges en les superioritats i els llums d’alarma s’encenien després del gol de Faraglia de penal (11-8). El montenegrí Stefan Vidovic, l’únic dels vallesans que ha vist porteria en aquest quart, ha donat aire abans d’arribar a l’últim quart (11-9). En el darrer període el CN Sabadell s’ha mostrat molt sòlid en defensa i amb un gol de Valera, de penal, ha reduït les diferències a la mínima expressió (11-10). L’equip català ha disposat de l’últim atac per empatar, però primer Tesanovic ha desviat un xut de Barroso i el gol anul·lat de Valera ha deixat els vallesans sense premi. A pesar de la derrota, el CN Sabadell té encara la classificació a les seves mans –passen els dos primers–, ja que en les dues últimes jornades rebrà a Can Llong l’Steaua (22 de novembre) i el Novi Beograd (6 de desembre).