Tennis

El Torneig Internacional Terres de Lleida i el Solgironès seran els dos tornejos WTA 125 el 2024

El CT Lleida pren el relleu del Reus Monterols en l’organització del Catalonia Open

La seu de la Federació Catalana de Tennis ha estat aquest matí l’escenari de la presentació del Catalonia Open - Torneig Internacional Terres de Lleida, que enguany se celebrarà al CT Lleida després de l’èxit de l’edició anterior al CT Reus Monterols, i l’Open Internacional Femení Solgironès, els dos tornejos WTA 125 que se celebraran el 2024 a Catalunya.

L’acte ha comptat amb la presència del director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro; el president de la Federació Catalana de Tennis, Jordi Tamayo; el diputat d’esports de la Diputació de Lleida, Óscar Martínez; el president del CT Lleida, José Luis Solans; el president del Club Esportiu CT La Bisbal, Xavier Ponsatí; la directora del Catalonia Open - Torneig Internacional Terres de Lleida, Neus Ávila; la directora de l’Open Internacional Femení Solgironès, Marta Sánchez; a més de la tennista blanenca Marina Bassols.

Villatoro ha fet balanç de l’aposta que s’està fent per l’esport femení i ha destacat la rellevància de tenir dos tornejos d’aquesta categoria a Catalunya. “Avui presentem dos tornejos que tenim la certesa que aniran bé perquè els clubs que els organitzen tenen expertesa. Això ens continua posant en el mapa mundial com a país esportiu, país esportiu de clubs i país esportiu de clubs de tennis”. Per la seva banda, Jordi Tamayo ha valorat d’aquesta manera el que representa que Catalunya aculli dos WTA 125. “És tot un orgull. Això vol dir que les coses a Catalunya es fan bé. Tenir dos WTA 125 demostra que el teixit associatiu català fa bé les coses i, de la mà de la federació, es poden consolidar els projectes”.

A Lleida, del 29 d’abril al 5 de maig

El Catalonia Open - Torneig Internacional Terres de Lleida, un projecte estratègic entre la FCT i la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya per impulsar l’esport femení, es disputarà del 29 d’abril al 5 de maig al CT Lleida, un club centenari i que al llarg dels seus anys d’història ha acollit altres grans esdeveniments com eliminatòries de la copa Davis i de la copa Federació. El president del club lleidatà, José Luis Solans, assegura estar molt content per acollir aquesta cita. “És un somni fet realitat perquè ja feia molt temps que estàvem buscant fer un gran torneig per diferents motius: per la capacitat organitzativa del club, perquè als socis i sòcies els encanta i valora aquest nivell esportiu, i perquè som pioners en la celebració de campionats de tennis femení. El 1979 vam ser els primers que vàrem organitzar un torneig femení i, evidentment, estem molt orgullosos de poder continuar amb el repte de potenciar el tennis femení”.

Óscar Martínez ha assegurat que “la intenció és que la projecció de l’esport femení arribi a un nivell molt alt. En aquest sentit, pensem que les nenes i els nens poden veure que en una demarcació com la de Lleida hi ha la possibilitat d’organitzar campionats i proves de prestigi internacional”.

Neus Ávila, directora i el futur salt a un WTA 250

Enguany, la directora del Catalonia Open serà la Neus Ávila, extennista professional i que continua vinculada en el món del tennis. Medalla de bronze als Jocs del Mediterrani de 1991 a Atenes i campiona de la copa Federació el 1995 amb l’equip espanyol, va entrar recentment a formar part del Saló de la Fama del Tennis Català. “Estic molt il·lusionada. He estat jugadora professional de tennis i treballo en el sector del tennis, però el fet de ser ara directora d’un torneig és una cosa molt important per a mi. A més, el fet que se celebri a Lleida, a casa meva, és una emoció enorme. Espero que el torneig sigui bo i que la feina es faci bé, que segur que el tennis Lleida ho farà, i intentaré aportar el màxim possible”. Ávila ha confirmat a l’agència EFE que l’objectiu del torneig és “consolidar aquests tres anys de llicència WTA per buscar l’augment de dotació econòmica a la següent etapa i convertir-se en un WTA 250.”

El Solgironès, consolidat

Per la seva banda, l’Open Internacional Femení Solgironès viurà aquest any la segona edició com a WTA 125 i la vuitena com a torneig, des que el 2016 van entrar en el circuit ITF. És doncs, un projecte més que consolidat i que ha apostat des del primer dia per donar visibilitat a l’esport femení. Enguany, se celebrarà la primera setmana d’abril al CE Club Tennis La Bisbal. “Esperem una gran afluència de gent. Aquest any hem canviat la data del torneig per poder oferir al públic un nivell més alt de jugadores”, ha explicat Xavier Pontsatí. “Volem tenir un quadre millor que el de l’any passat. A nivell dels aplegapilotes i la climatologia també ens va més bé aquesta setmana”, ha afegit Marta Sánchez, directora del torneig gironí.

Els reptes de Marina Bassols

La blanenca Marina Bassols, recentment campiona del WTA 125 d’Andorra i 109 del rànquing mundial, té clar els objectius que es proposa per la temporada que ve. “Vull accedir als Grand Slams. No he pogut a Austràlia, però intentaré estar a Roland Garros. No tinc pressa. Intento fer les coses bé, i tard o d’hora arribarà la recompensa”. També ha “firmat” guanyar els dos WTA 125 que es faran a Catalunya, dels quals ha assegurat que li fa molta il·lusió participar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)