Pàdel

Un rècord del futur: 15.779

Pàdel. Catalunya estableix al Sant Jordi el nou registre de públic en el Master durant el comiat de WPT, el circuit que ha revolucionat aquest esport

L’exagerada afluència d’espectadors al Sant Jordi en el Master Final, la darrera prova de la història del circuit World Padel Tour tutelat per Estrella Damm durant deu anys, amb un rècord de 15.779 espectadors en la maratoniana jornada de dissabte, reflecteix la passió per aquest esport, que ha arrelat amb força a Catalunya. També subratlla la professionalitat i constant evolució d’un circuit gestionat per Damm durant deu anys i que ara passa a mans d’un fons d’inversió qatarià, Qatar Sports Investments, amb el xeic Nasser al-Khelaïfi (PSG) al capdavant, per continuar el procés d’expansió internacional amb el nom de Premier Padel, circuit que ha conviscut els dos últims anys amb WPT i que l’absorbeix sota l’aixoplug de la Federació Internacional de Pàdel (FIP) posant fi a un període de conflictes legals. WPT reclamava l’exclusivitat signada amb els jugadors masculins, que van disputar paral·lelament tornejos del nou circuit.

El rècord, sigui com vulgui, millora els 13.723 que es van aplegar a La Rioja (Argentina) el març d’enguany, refermant el país sud-americà com un referent i pioner. Abans, el Sant Jordi havia albergat 12.141 espectadors en el Master Final del 2022 i 9.585 en el del 2019. La Caja Mágica de Madrid havia tingut també el seu moment de glòria amb 8.500 espectadors el 2022. La millor entrada de Premier Padel són els 11.106 que es van aplegar a l’Aconcagua Arena de Mendoza (Argentina) el 2022.

A més d’atiar la febre per aquest esport amb l’entrada en escena de les transmissions televisives o de l’streaming –durant algunes temporades d’audiències significatives sense pagament– WPT va fer alhora un pas cap a la igualtat equiparant els premis econòmics dels homes i les dones, una reivindicació històrica de les jugadores.

ELS RÈCORDS D’ASSISTÈNCIA

15.779
Palau Sant Jordi
Dissabte passat el coliseu català va establir el rècord mundial en la jornada de semifinals.
13.723
Super Domo la Rioja
El públic argentí no va fallar el març d’enguany, també en la jornada de semifinals.
12.141
Palau Sant Jordi
Va superar per primer cop els 10.000 en les semifinals de l’any passat.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)