Atletisme

L’eDreams mitja marató de Barcelona s’enfila per sobre dels 28.000 participants

La 34a eDreams Mitja Marató de Barcelona by Brooks assolirà el diumenge 11 de febrer la xifra rècord de 28.256 participants, més de 7.000 més que l’any passat. Una participació que la catapulten fins al primer lloc del rànquing espanyol i en el segon europeu, només per darrera de Berlín (35.000). En l’acte de presentació que s’ha portat a terme aquest migdia a la Sala Club Gaudí del Palau Sant Jordi, el regidor d’esports de Barcelona, David Escudé, ha celebrat que aquestes xifres consoliden la ciutat com “un referent en la mitja i la llarga distància a nivell mundial”.

Participació internacional

Més enllà de la xifra d’inscrits, l’organització ha revelat que la participació internacional també serà la més alta de la història, amb 11.294 corredors de 98 països, que representen un 40% del total. La presència femenina es manté en el 35% de les dues últimes edicions i, lògicament, també es batrà el nombre d’inscripció absoluta, amb 9.882 dones. Una altra dada a destacar és el rejoveniment dels inscrits, ja que un 50% dels participants són de la franja d’edat dels 18 als 34 anys.

Els números d’aquesta mitja marató podien haver estat encara més espectaculars, però l’organització s’ha curat amb salut i va tancar la inscripció amb poc més de 28.000 corredors. En aquesta línia s’ha expressat el director de la cursa, Mauro Llorens, que ha revelat que la llista d’espera era de més de 5.000 corredors. “Podem créixer més, però hem de créixer amb responsabilitat. No volem morir d’èxit, sinó créixer a poc a poc fins arribar i consolidar-nos en els 30.000 participants”, ha afegit.

Els organitzadors han destacat que aquestes xifres reflecteixen un creixement sostingut des de la pandèmia fins haver superat el rècord anterior de la prova, establert el 2020 amb 23.000 participants.

Retocs en el circuit

Aquest increment comportarà “petites modificacions” al circuit de 21,097 km com el trasllat de la sortida al passeig Picasso, tot i que l’arribada es mantindrà al passeig Pujades, formant un circuit semicircular que “mantindrà la mateixa essència de sempre”, segons Llorens, amb un traçat de grans avingudes i pocs revolts que facilita “fer grans marques personals i internacionals”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)