Ciclisme

La Volta torna a apostar per tres etapes de muntanya

La gran novetat serà l’etapa del Berguedà, amb sortida a Berga i final al santuari de Queralt, que es disputarà el dissabte 23 de març

Amb l’espectacle ofert l’any passat per la pugna entre Primoz Roglic i Remco Evenepoel encara molt present, aquesta tarda s’ha donat a conèixer el recorregut de la 103a edició de la Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 18 al 24 de març i tornarà a tenir un perfil propici per a escaladors, amb tres arribades en alt. Als cims habituals de Vallter i Port Ainé, s’hi afegit aquest curs una etapa berguedana, amb sortida des de Berga i final al santuari de Queralt, de 154,7 km. El ciclista nord-americà Sepp Kuss (Visma-Lease a Bike), guanyador de l’última Vuelta i establert a la comarca, ha estat l’encarregat de revelar part del recorregut d’aquesta penúltima etapa que passarà pel Coll de Batallola (3), Collet de Cal Ros (2), Coll de Pradell (E) i Collada de Sant Isidre (1) abans d’arribar a Queralt (1150 m). “Podria ser l’etapa reina de qualsevol volta, amb ports molt durs, però molt interessants i segur que els aficionats els podran gaudir igual que nosaltres”, ha comentat Kuss, que serà un dels referents de la Volta, juntament amb Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), guanyador de dos Tours, i Geraint Thomas (INEOS).

Cita històrica amb la Volta femenina

Si la Volta té més de 100 anys de trajectòria aquesta tarda s’ha viscut una jornada històrica amb la presentació de la primera edició de la Volta femenina, que recull el testimoni de la ReVolta i que es disputarà en tres etapes, del 7 al 9 de juny. En els seus parlaments, tant el director de la Volta, Rubèn Perís, com totes les autoritats han destacat la importància d’aquesta prova per donar un pas endavant en la visibilitat i la professionalització de l’esport femení. Així ho han valorat la vicepresidenta de la Generalitat Laura Vilagrà, la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física Anna Caula i el regidor d’Esports de Barcelona, David Escudé.

103 VOLTA A CATALUNYA
1a etapa. 18 de març
St. Feliu de Guíxols -St. Feliu de Guíxols 173, 9 km
2a etapa. 19 de març
Mataró - Vallter / Setcases (Vall de Camprodon) 186,5 km
3a etapa. 20 de març
Sant Joan de les Abadesses -Portainé (Pallars Sobirà) 176,7 km
4a etapa. 21 de març
Sort (Turisme Pallars Sobirà) - Lleida 169 km
5a etapa. 22 de març
Altafulla - Viladecans 167,3 km
6a etapa. 23 de març
Berga - Queralt 154,7 km
7a etapa. 24 de març
Barcelona - Barcelona 145,3 km
1a VOLTA A CATALUNYA FEMENINA
1a etapa. 7 de juny
Manresa-Manresa 100,7 km
2a etapa. 8 de juny
La Seu d’Urgell - La Molina 95,7 km
3a etapa. 9 de juny
Molins de Rei-Barcelona 119,1 km
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)