L’Olympiacòs barra el pas de l’Assolim Mataró (16-12) a la final de la Champions

L’equip maresmenc ha pagat un tercer quart nefast (6-2) i ha claudicat davant l’exhibició de Nikoleta Eleftheriadou, autora de 7 gols

L’Olympiacòs, amb vuit jugadores internacionals i una defensa numantina, ha barrat el pas a l’Assolim CN Mataró (16-12), que després de la represa ha naufragat (2-2, 3-4, 6-2 i 5-4) i ha vist com se li esvaïen les possibilitats de jugar la segona final de Champions consecutiva. Nikoleta Eleftheriadou, amb set dianes, ha estat un autèntic malson per a les maresmenques, que demà hauran de jugar pel tercer lloc contra el Sant Andreu (12 h). La final, doncs, serà per als dos equips més experimentats, l’Astralpool Sabadell, amb sis corones, i l’Olympiacòs, amb tres.

El CN Mataró no ha aprofitat les dues primeres superioritats, i Cristina Nogué ha enviat al travesser un llançament franc. L’Olympiacòs no ha perdonat en un penal executat per Nikoleta Eleftheriadou per inaugurar el marcador. L’equip maresmenc ha replicat amb la mateixa moneda després d’un penal forçat al contraatac per Rita Keszthelyi i executat per Simone van de Kraats. En una acció molt similar Silvia Avegno enviava al pal un cara a cara amb Icanna Stamatopoulou i Vasiliki Plevritou, la petita de les germanes, tornava a avançar l’equip grec. Van de Kraats, amb un revers, signava el 2-2 del primer quart. L’Olympiacòs defensava molt bé les inferioritats, però el conjunt de Dani Ballart ha afinat el punt de mira en el segon quart i ha pogut arribar al descans amb avantatge gràcies a les aturades de Laura Aarts i als gols en transició. Les dianes de Cristina Nogué, Queralt Bertran, Anni Espar i Rita Keszthelyi deixaven el parcial al descans amb 5-6.

El tercer quart ha estat nefast pel interessos maresmencs. Després d’un d’intercanvi de gols, l’Olympiacòs, liderat per Eleftheriadou, ha posat la directa i amb un parcial de 6-2 (11-8) ha encarrilat la final. El CN Mataró s’ha capficat en atac i ha estat cosit per gols a la contra, precisament la seva millor arma. Per part catalana, només han pogut veure porteria Queralt Bertran i Rita Keszthelyi, insuficient per frenar l’allau de joc rival. En l’últim període, un parabòlic de Keszthelyi ha obert la porta de l’esperança mataronina (11-9), però l’Olympiacòs ha continuat el seu festival i s’ha apuntat també l’últim parcial (5-4). Ja sense opcions de capgirar el resultat, els últims gols catalans han estat de Cristina Nogué, Simone Van de Kraats i Vivian Sevenich.