El Sant Andreu supera el Mataró (8-7) i s’emporta el bronze de la Champions

El CN Sant Andreu s’ha emportat el duel català contra l’Assolim CN Mataró (8-7) en la pugna pel tercer lloc de la Champions. En un duel d’alta intensitat a la piscina de la Nova Escullera, al CN Barcelona, l’equip andreuenc, que s’estrenava en la fase final, ha fet bo el seu gran segon quart (1-2, 4-1, 1-2 i 2-2) davant un rival més tocat després de la derrota en les semifinals d’ahir. Ariadna Ruiz i Paula Crespí, totes dues amb tres gols, han estat les executores del Sant Andreu davant un Mataró, que no n’ha tingut prou amb les tres dianes de Rita Keszthelyi i les aturades de Mariona Terré.

D’entrada, Dani Ballart ha apostat per la jove portera Mariona Terré en comptes de la neerlandesa Laura Aarts, que ahir no va saber frenar l’allau de joc de l’Olympiacòs en el tram final. El duel a la porteria, amb la germana gran, Martina Terré, a les files del Sant Andreu estava doncs servit. Ariadna Ruiz, amb una ràpida transició, ha obert el foc per a les barcelonines des de l’extrem. El CN Mataró ha replicat amb el braç de Rita Keszthelyi, una de les seves jugadores més clarividents, que amb dos gols ha tancat el primer quart per a les maresmenques. El segon ha estat de contraatac, després d’una bona assistència d’Anni Espar al límit del temps reglamentari. En el segon quart les tornes han canviat. El conjunt de Javi Aznar ha fet un pas endavant i ha capgirat el resultat amb un parcial de 4-1 enfront un rival mancat de confiança. Paula Crespí, Marina Cordobés i els dos gols d’Ariadna Ruiz (2), el segon de contraatac, donaven la iniciativa a les andreuenques, mentre que per les mataronines només veia porteria Simone Van de Kraats, després de culminar una transició amb un xut ajustat al pal.

Després del descans llarg, Dani Ballart ha arengat a les seves jugadores perquè pressionen en defensa i controlessin les contres del rival. L’equip ha reaccionat i ha restablert l’equilibri amb una altra diana de Keszthelyi, la tercera, i una de Mireia Guiral en transició. Però el Sant Andreu persistia i la capitana Maria Palacio, amb un gran gol, deixava el seu equip amb avantatge abans d’afrontar el quart definitiu (6-5). I encara bo, per a les mataronines, que Mariona Terré ha aturat un penal a Paula Crespí. En l’últim període, una confusió amb una de les jugadores excloses del Sant Andreu, ha tingut el partit diversos minuts aturat. Abans, la petita de les Terré ja havia fet un parell d’intervencions de mèrit. Amb la represa del joc, Vivian Sevenich, de revers des de la boia, ha establert l’equilibri quan només restaven 3:13 de joc. En l’intercanvi final, Crespí, amb dues dianes, ha estat decisiva i ha donat el triomf al seu equip amb un gol en superioritat a l’últim minut. Abans, Cristina Nogué havia marcat de parabòlic, però no ha estat suficient per impedir el triomf i la medalla de bronze andreuenca en la seva estrena en la fase final de la màxima cita continental.