Futbol sala

Final amb accent català

Futbol sala. El Barça supera l’Sporting en un duel molt intens i lluitarà per la cinquena corona de la Champions contra el Palma, que defensarà el títol després de vèncer el Benfica en els penals

Barça 5 Sporting 4

BARÇA:Dídac Plana; Adolfo, Pito, Catela, Erick –cinc inicial–; Feixas (p.s.), Matheus, André Coelho, Harada, Antonio, Lozano, Ferrao i Touré.SPORTING:Rafagnin; Tomás Paçó, Zicky, Merlim, Taynan –cinc inicial–; Tatinho, Diogo Santos, Hugo Neves, Wesley França, Joao Matos, Pauleta, Rafa Félix i Pany Varela.GOLS:0-1 (1’) Tomás Paçó. 1-1 (8’) Rafa Félix (p.p.). 2-1 (8’) Adolfo. 2-2 (16’) Zicky. 2-3 (17’) Hugo Neves. 3-3 (18’) Antonio. 4-3 (21’) Catela. 4-4 (23’) Tatinho. 5-4 (31`) Matheus.ÀRBITRES:Veslic i Grabowski.PÚBLIC:Partit jugat al Demirchyan Arena, amb bona entrada i suport majoritari per al Barça.

En la Champions més costeruda, el Barça va superar el penúltim escull en un combat de màxima intensitat contra l’Sporting i demà estarà en disposició de lluitar per la cinquena corona europea en una final amb accent català contra el Palma, que defensarà el títol després d’haver vençut el Benfica en la tanda de penals (4-4 i 4-3). Un espectacular gol de revers de Matheus (31’) va acabar sentenciant per als de Jesús Velasco en un partit amb diverses alternatives, en què el conjunt portuguès va saber treure profit d’algunes concessions blaugrana.

L’inici de partit va tenir un nom propi. L’arrencada de Tomás Paçó va ser explosiva. En menys d’un minut va cometre una falta, va rebre una targeta groga per una entrada sobre Erick i va marcar un gol de volea després d’un servei de banda. El Barça va necessitar uns minuts per refer-se, però va replicar a l’Sporting amb la mateixa moneda, amb dues jugades d’estratègia. Touré va ser molt murri. Va servir molt fort de banda, la pilota va rebotar en la cama de Rafa Fèlix (8’) i va entrar mansament en la porteria rival. Vint-i-vuit segons després, el colomenc Adolfo va rematar a pler un córner executat amb precisió per Catela. La duresa defensiva de l’equip portuguès el va portar a cometre la sisena falta i atorgar un doble penal al Barça. Catela va estavellar el xut al pal i va donar aire a l’Sporting. Un córner malbaratat pels blaugrana va propiciar un contraatac letal conduït per Merlim i culminat per Zicky Té (16’). Un minut després el mateix jugador va forçar un penal de Dídac, que Hugo Neves va marcar després d’un primer rebuig del porter maresmenc. Acció i reacció. Encara hi va haver temps perquè Antonio restablís l’equilibri (18’) amb un xut llunyà després d’una altra bona acció de Catela.

L’intercanvi de cops es va reprendre a l’inici de la segona meitat. Catela, un dels jugadors més incisius del primer temps, va trobar porteria (21’) i va clavar un xut per tot l’escaire després de fer una retallada al seu defensor. L’Sporting replicava amb un altre servei de banda que Tatinho va culminar (23’) aprofitant un desajust defensiu. El Barça va passar per uns moments de dubtes, però aleshores va emergir la màgia de Matheus. L’ala brasiler, jugant de fals pivot, va rebre d’esquena a la porteria, es va regirar i amb la cama dreta va afusellar la porteria rival per tornar a donar la iniciativa al conjunt català (31’). En el tram final, l’Sporting, primer amb Henrique i després amb Paçó com a porter jugador, va pressionar de valent, però els blaugrana es van mantenir ferms en defensa per segellar l’accés a la seva setena final europea.

El Palma sobreviu

En la primera semifinal, el Palma sempre va anar a remolc del Benfica, però dos gols de Marcelo (37’) i Gordillo (38’) amb porter jugador el van conduir fins a la pròrroga (4-4). Sense gols en el temps suplementari, dues aturades de Carlos Barrón en la tanda de penals van dictar sentència a favor del defensor del títol.

S’han pogut veure dues semifinals molt disputades entre quatre grandíssims equips. A veure com arribem de forces
Jesús Velasco
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció