Gimnàstica

Tarragona serà l’escenari de la copa del món de gimnàstica estètica de grup

La competició, que aplegarà més d’un miler de participants, es disputarà al Palau d’Esports Catalunya del 27 al 30 de juny

Tarragona serà del 27 al 30 de juny l’escenari de la copa del món de gimnàstica estètica de grup, una competició dins del calendari oficial de la Federació Internacional de Gimnàstica Estètica de Grup (IFAGG) que organitzarà la Federació Catalana de Gimnàstica (FCG) amb la col·laboració de la federació espanyola (RFEG). D’aquesta manera, Catalunya serà durant quatre dies l’epicentre mundial d’aquesta modalitat gimnàstica i la copa del món de Tarragona es convertirà en la primera competició internacional d’aquest esport que s’hagi organitzat en territori espanyol en l’àmbit federat.

La copa del món de gimnàstica estètica de grup a Tarragona englobarà un total de quatre competicions; l’adreçada a les gimnastes sèniors; als júniors; a les categories inferiors, i a les gimnastes procedents de països mediterranis. L’esdeveniment aglutinarà més d’un miler de gimnastes d’edats compreses entre els 8 i els 30 anys que provindran d’una vintena de delegacions d’arreu d’Europa, Àsia i Amèrica. Cada país participant podrà aportar fins a quatre equips a les copes sèniors i júniors, mentre que Espanya, en qualitat d’amfitriona, disposarà preferentment d’una quota de cinc places per a cadascuna de les dues competicions. En aquest sentit, la RFEG ja ha confirmat la designació de dos equips catalans per a aquestes dues competicions: el Club Ciutat de Barcelona en categoria sènior i el Club Rítmica Barcelona en categoria júnior.

El Palau d’Esports Catalunya serà la seu de la copa del món de gimnàstica estètica de grup gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona a través de Tarragona Esports, que cedirà una infraestructura que compleix amb els més alts estàndards de modernitat. En xifres, s’estima una assistència total de prop de 2.000 espectadors que assistiran al recinte al llarg de la competició. Les entrades sortiran a la venda a partir de la segona setmana de juny i oferiran la possibilitat de comprar entrades de dia així com també d’abonaments més econòmics de diverses jornades.

El president de la FCG, Xavier March, ha mostrat el seu entusiasme per a organitzar una competició que portarà les millors gimnastes d’aquesta disciplina a Tarragona. “Destinarem tots els nostres recursos i energies per a que la copa del món sigui un èxit organitzatiu i de participació que situï a Catalunya en el mapa mundial de la gimnàstica estètica de grup”, ha afirmat March. “Estem molt contents que Tarragona torni a convertir-se en la seu d’un gran esdeveniment esportiu i, en aquest cas, parlem d’un mundial que projectarà la ciutat internacionalment”, ha manifestat per la seva banda el conseller d’Esports i Turisme Esportiu de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez.

Harmonia i dinamisme

La gimnàstica estètica de grup és un esport format per entre sis i deu gimnastes que realitzen coreografies estilitzades seguint moviments harmònics, rítmics i dinàmics realitzats amb l’ús natural de la força. Hi ha un flux natural d’un moviment al següent, com si cada nou moviment es creés a partir de l’anterior. Tots els moviments han de realitzar-se amb fluïdesa, mostrant amplitud i varietat en la dinàmica i velocitat.

La coreografia ha de contenir moviments corporals versàtils i variats, com a ones i balancejos del cos, equilibris i girs, salts, passos de ball i aixecaments. Es requereixen qualitats físiques com la flexibilitat, la velocitat, la força, la coordinació i la capacitat per a moure’s sense aparent esforç.

Des del 16 de febrer del 2024 la gimnàstica estètica de grup està reconeguda com a esport federat a Espanya després que la IFAGG certifiqués a la RFEG com a representants oficials de la pràctica d’aquest esport en territori espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.