L’Atlètic Barceloneta segella la 24a lliga amb un triomf contundent a Sabadell (6-11)

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta ha allargat la seva hegemonia a la lliga per signar el 24è títol del seu palmarès, el 19è consecutiu, després d’una clara victòria en el segon assalt de la sèrie final amb l’Astralpool CN Sabadell (6-11). En una Finetwork Aquàtics plena a vessar, l’equip vallesà no ha pogut neutralitzar el potencial del conjunt mariner (2-4, 2-4, 0-1 i 2-2), que ha dominat el partit de principi a fi.

L’Atlètic Barceloneta ha marcat territori només començar amb dos gols calcats de Marc Larumbe, amb dos xuts per sobre del cap d’Edu Lorrio. El CN Sabadell ha replicat amb dues dianes en superioritat convertides per Jan Pérez des dels 2 metres i Alberto Barroso, amb un llançament sorprenent des de l’extrem. L’aparició de Roger Tahull ha estat providencial per desfer l’empat. Primer ha forçat un penal que ha executat Bernat Sanahuja i després ell mateix ha exhibit el seu potencial en el joc interior signat el 2-4 amb què s’ha tancat el primer quart. Tot i que un gran gol de Pep Bonet des de la boia ha ajustat el resultat a l’inici del segon quart (3-4), el conjunt mariner s’ha mostrat molt sòlid i amb un altre parcial de 2-4 ha arribat a l’equador amb una bona renda (4-8). Les canonades d’Alberto Munárriz (2) i Luke Pavillard, i un contraatac d’Unai Biel encarrilaven el domini mariner. Només una fuetada de Blai Mallarach replicava l’exhibició barcelonina.

En la segona meitat ha davallat considerablement tant el ritme de joc com l’anotador. El cansament s’ha fet especialment palès en el bàndol local, que no ha vist porteria en cap de les tres superioritats d’aquest quart. Sanahuja, de contraatac, ha marcat el 4-9 amb què s’ha arribat a l’últim període. En el darrer quart, Pavillard i Munárriz han reforçat el domini mariner (4-11) davant un Sabadell col·lapsat davant la porteria segellada a pany i forrellat per Unai Aguirre. Després de gairebé 12 minuts sense marcar, Kosta Averka ha trencat la sequera pels vallesans. En el tram final Elvis Fatovic ha donat minuts de joc al porter australià Nick Porter, que no ha pogut aturar un penal executat per Fran Valera (6-11). Amb tot decidit, també han acabat el partit dins la piscina Marc Larumbe i Miguel de Toro, que amb aquest partit han tancat la seva etapa al Barceloneta i prosseguiran la seva carrera al Marsella i al Ferenvàros, respectivament.