Futbol sala

El Barça, de penal i en l’últim minut

Futbol sala. Reviu al 0-2 en un duel dramàtic resolt en una acció de Pito i és semifinalista contra el Cartagena

Barça 3 Manzanares 2

BARÇA:Dídac, Matheus, Antonio, Pito, Puigvert -equip inicial–; Tapias, Adolfo, Touré, Coelho, Catela, Nicolás, Kokoro, Erick i Feixas (ps).MANZANARES:Antonio, Deivao, Cortés, Álvaro, Juan Emilio –equip inicial–; Alonso, Pedro, Gallo, Daniel, Rodríguez, Antoñito, Campos i Javi Bule (ps).GOLS:0-1 (11’) Cortés, 0-2 (18’) Javi Alonso. 1-2 (25’) Touré. 2-2 (29’) Matheus. 3-2 (40’) CatelaÀRBITRES:Navarro Liza i Sarabia Equiluz. Grogues a Matheus i als visitants Daniel, Antonio Navarro i López. Van expulsar per doble targeta groga Juan Emilio (18’ i 29’) i amb vermella directa Antonio Navarro (40’).

El Barça va aixecar un 0-2 al descans contra el Quesos Hidalgo Manzanares, una situació límit, en el tercer i definitiu partit dels quarts de final de la primera divisió, i jugarà les semifinals contra el Cartagena (3-2), amb el primer partit al Palau dilluns vinent. Un gol de penal discutible i discutit a Pito a 33 segons del final va permetre a Catela marcar el 3-2 i posar fi al patiment en uns quarts molt costeruts. L’altra semifinal la jugaran El Pozo i el Jaén, que va eliminar el Palma, el campió d’Europa.

El Barça va tenir la possessió en el primer temps però li va sobrar precipitació. Tampoc va trobar accions al segon pal, davant d’una defensa molt ben muntada que mai no va perdre la posició. Malgrat tot, Dídac Plana hauria pogut avançar els blaugrana en un bons xut exterior i Pito va estavellar la pilota al pal. També va topar amb el pal Matheus, a 7:25 del descans. En aquest cas, la mala sort va ser doble, ja que la pilota es va estavellar consecutivament als dos pals de la porteria del Manzanares, que, tot i estar ben tancat al darrere, va aprofitar les dues bones ocasions de què va disposar –un xut exterior de Cortés (11’) i una triangulació molt bona acabada al segon pal per Javi Alonso (18’) –i va arribar al descans amb un 0-2.

Touré, amb sang freda, va obrir la porta de l’esperança aprofitant un error de la defensa del Manzanares quan Pito havia fet molt bé la pressió (1-2). El visitant Juan Emilio, baluard defensiu, va ser expulsat (29’). Una nosa menys. En la superioritat numèrica, Matheus va empatar en una bona triangulació (2-2). Finalment, una pèrdua va penalitzar el Manzanares. Pito, que el va buscar, va ser objecte de penal a 33 segons del final i Catela el va transformat. El porter titular Antonio va veure la vermella i va sortir el jove de 16 anys Javi Bule.