Waterpolo

Un curs per emmarcar

Waterpolo. L’Astralpool Sabadell (Champions), l’Assolim Mataró (lliga) i el CN Sant Andreu (copa) s’han repartit els principals títols de la temporada

El títol de lliga de l’Assolim CN Mataró, que ha acabat la temporada embalat, ha tancat un curs per emmarcar per al waterpolo català. El mateix conjunt mataroní va començar la campanya al setembre, amb el títol de la copa Catalunya segellat a la piscina Joan Serra, i vuit mesos després va posar el colofó amb festa grossa amb tota la seva afició.

Entremig, l’Astralpool CN Sabadell va exercir la seva supremacia en la supercopa d’Espanya i d’Europa, i hi va posar la cirereta amb la setena Champions en una final magistral contra l’Olympiacòs (16-10). En el marc de la final a quatre de la Nova Escullera del CN Barcelona es va viure una fita sense precedents amb la triple presència catalana, amb el CN Sant Andreu (tercer) i el CN Mataró (quart) completant el quadre d’honor d’europeu. Però la gran sensació de la temporada ha estat la irrupció del jove conjunt andreuenc. L’equip de Javi Aznar va ser el primer classificat de la fase regular de la lliga, cedint únicament dos punts en la derrota als penals a Mataró. La seva trajectòria a la Champions va ser igualment espectacular. Es va classificar per primer cop per a la fase final i només el futur campió, el totpoderós CN Sabadell, li va barrar el pas en la semifinal (9-14). En la pugna pel bronze va sortir victoriós del duel fratricida amb el Mataró (8-7). La gran fita del CN Sant Andreu arribaria en la final de la copa de la Reina amb un triomf sonat contra les amfitriones del CN Sabadell, que van sucumbir (13-12) després d’encaixar un contundent parcial en l’últim quart (5-1). El torneig del KO va suposar el primer títol per a l’entitat del barri barceloní, després de quatre finals perdudes.

Premi a la persistència

Més enllà de la lliga del 2020, en un curs escapçat per la pandèmia, el títol rubricat divendres pel CN Mataró és un premi a la perseverança. El tècnic Dani Ballart va reivindicar el camí recorregut i recordava les tres últimes finals perdudes al tercer partit contra el CN Sabadell. “Ha estat una recerca de quatre anys i l’afició, l’entitat i la ciutat s’ho mereixia. En el play-off hem ofert un nivell extraordinari signant un 2-0 tant en les semifinals com en la final”, remarcava el tècnic. Ballart també va voler destacar la recuperació de l’equip després de les decepcions de la Champions i la copa, i de les filtracions per la marxa de Laura Aarts i Simone van de Kraats al CN Sabadell el curs vinent. “Ens van venir a picar, i ens van fer mal, però així és la vida i el professionalisme. Quan el més fàcil era abandonar-se, les components de l’equip ens han donat una lliçó. Han sabut aparcar aquestes històries i entrellaçar llaços per un objectiu comú i acabar guanyant la lliga”, sentencia. A partir d’aquí, s’haurà de veure la confecció dels equips pel curs vinent amb un CN Sabadell altre cop molt reforçat –també incorporaran la mataronina Rita Keszthelyi–, un Mataró que iniciarà un nou cicle –Sevenich torna als Països Baixos–, un Sant Andreu que té un bloc per continuar creixent, i un Terrassa i un Mediterrani que voldran dir-hi la seva per trencar l’ordre establert.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)