Futbol sala

El Barça, sense lliga i sense bitllet per a la Champions

L’equip blaugrana perd a la pròrroga contra el Cartagena (2-1) i diu adéu a la temporada

El Barça ha perdut el segon partit de la sèrie de semifinals de lliga contra el Jimbee Cartagena a la pròrroga (2-1) i ha dit adéu a la possibilitat de revalidar el títol i, per tant, de jugar la Champions el curs vinent. Com en molts altres partits aquest curs, al conjunt blaugrana l’ha penalitzat la falta d’efectivitat i ha pagat molt car algunes errades defensives. A les cinc baixes ja conegudes s’hi ha afegit a última hora la d’André Coelho, que s’ha quedat a casa per unes molèsties a les costelles. En tot cas, el conjunt de Jesús Velasco ha insistit fins a l’últim moment, però no ha tingut premi i tanca el curs d’una manera cruel.

La pressió avançada del Jimbee i els serveis de cantonada han creat alguns problemes a la rereguarda del Barça en el tram inicial del partit. L’equip blaugrana s’ha anat engreixant i de mica en mica ha començat a amenaçar la porteria rival. Les oportunitats culers s’han anat succeint: un toc subtil d’Antonio, una acció individual de Matheus, una rematada d’Erick després d’un córner, un cop de cap de Pito i un xut de falta, altre cop d’Antonio, no han tingut premi per les intervencions de Chemi. Més enllà de les aturades, el porter del Cartagena ha estat determinant. Una llarga centrada seva ha estat l’origen del primer gol del partit. Lucão ha guanyat l’esquena a Pito i ha aprofitat la sortida en fals de Dídac per marcar de cap quan només restaven 19 segons pel descans.

El premi a la insistència blaugrana ha arribat a l’inici de la segona meitat. Touré, un dels jugadors més en forma en els play-off, ha aprofitat una assistència de Dídac per superar el porter rival amb un xut creuat i col·locat al segon pal (23’). Després del gol, el Barça s’ha pres un respir i el Cartagena ha fet un pas endavant. Dídac ha posat més d’una mà salvadora, i fins i tot la cara, en un partit que es tornava a complicar per moments amb un arbitratge molt casolà que carregava al Barça amb una cinquena falta quan encara restaven 9:21 pel final. El conjunt blaugrana resistia, amb Dídac exercint pràcticament com a cinquè jugador de camp. Els dos equips han tingut possibilitats de marcar, però s’ha arribat al límit del temps reglamentari amb empat a 1. L’inici de la pròrroga ha estat nefasta pels interessos del Barça. El Cartagena ha sortit a totes i Tomaz, entrant tot sol al segon pal, a marcar el segon pel seu equip. El Barça se l’ha jugat amb el porter jugador, però el resultat no s’ha mogut en la primera meitat del temps addicional. Restaven 3 minuts per a l’esperança. El Barça, tot i un cansament evident, ha insistit i ha tingut possibilitats de marcar, però el final feliç ha estat per al Cartegena.