Ciclisme

Les dues cares de l’esprint

Ciclisme. Philipsen guanya clarament i obté la tercera victòria en aquest Tour, mentre que el seu gran rival Girmay, que també ha sumat tres triomfs, cau a un quilòmetre i mig de la meta

En l’arribada de la setzena etapa a Nimes es van poder veure les dues cares de l’esprint. D’una banda, l’alegria de Jasper Philipsen quan va aconseguir la victòria, la tercera en aquesta edició del Tour i la novena de la seva carrera a la cursa francesa. El belga es va imposar clarament ja que el seu equip el va situar molt bé i va compartir l’alegria amb els seus companys. De l’altra, la decepció de Birniam Girmay, que va caure a un quilòmetre i mig de la meta quan s’estava situant per afrontar l’esprint. L’eritreu, que també suma tres victòries, va arribar a la meta amb dos companys que l’ajudaven perquè la seva bicicleta no estava en bones condicions.

La caiguda de Biniam Girmay, i també de Marijn van den Berg, va trencar el pilot en la part davantera i alguns equips i velocistes van quedar descol·locats. Jasper Philipsen va estar molt ben acompanyat pel seu equip, sobretot per Mathieu van der Poel, que li va fer un últim relleu impressionant perquè s’imposés en aquesta setzena etapa de 188,6 km entre Grussan i Nimes. La segona posició de l’etapa va ser per a Phil Bauhaus i la tercera la va ocupar Alexander Kristoff.

Tranquil·litat i calma

Aquesta etapa plana després de la segona jornada de descans del Tour que els corredors van tenir dilluns va seguir el mateix patró de la de la setmana passada, també una etapa plana dimarts després de la primera jornada de descans de la cursa francesa de dilluns. Tranquil·litat i calma en el pilot, ritme lent i poques escapades, amb la lluita centrada en l’esprint.

En els primers quilòmetres hi va haver alguns tímids intents d’escapada, però cap va fructificar. Els corredors van desistir molt aviat d’atacar el pilot i el grup va rodar compacte i amb tranquil·litat gairebé els primers 100 quilòmetres, fins que es va arribar a l’esprint especial del dia a 92 quilòmetres de la meta. Els velocistes van incrementar una mica el ritme per sumar punts per al mallot verd, i tot seguit Thomas Gachignard es va escapar en solitari. El pilot el va deixar fer i el francès va arribar a tenir poc més de dos minuts d’avantatge. Gachignard va anar escapat en solitari fins a 25 quilòmetres de la meta, en què el pilot el va atrapar i va començar a pensar en l’esprint.

Guanyar tres etapes a aquest nivell costa molt d’aconseguir
Aquesta és una d’aquelles vegades en què la victòria és de l’equip. Tinc la sensació que hem guanyat tots. M’han portat molt bé
Jasper Philipsen
ALPECIN
Etapa 16 (188,6 km)
1r J. Philipsen (Alpecin) 4h11:27
2n P. Bauhaus (Bahrain) m.t.
3r A. Kristoff (Uno-X) m.t
4t S. Bennett (Decathlon) m.t.
5è W. van Aert (Visma) m.t.
6è P. Ackermann (Israel) m.t.
7è B. Coquard (Cofidis) m.t.
8è S. Waerenskjold (Uno-X) m.t.
9è R. Gibbons (Lidl) m.t.
10è D. van Poppel (Red Bull) m.t.
128è M. Soler (UAE) a 2:00
General (2.829,6 km)
1r T. Pogacar (UAE) 66h07:51
2n J. Vingegaard (Visma) a 3:09
3r R. Evenepoel (Soudal) a 5:19
4t J. Almeida (UAE) a 10:54
5è M. Landa (Soudal) a 11:21
6è C. Rodríguez (Ineos) a 11:27
7è A. Yates (UAE) a 13:38
8è G. Ciccone (Lidl) a 15:48
9è D. Gee (Israel) a 16:12
10è S. Buitrago (Bahrain) a 16:32
44è M. Soler (UAE) a 2h04:53
Muntanya
1r T. Pogacar (UAE) 77 punts
2n J. Vingegaard (Visma) 58
3r R. Evenepoel (Soudal) 42
Regularitat
1r B. Girmay (Intermarché) 376 punts
2n J. Philipsen (Alpecin) 344
3r B. Coquard (Cofidis) 179
Joves
1r R. Evenepoel (Soudal) 66h13:10
2n C. Rodríguez (Ineos) a 6:08
3r S. Buitrago (Bahrain) a 11:13
Equips
1r UAE Team Emirates 198h46:21
2n Visma Lease A Bike a 55:03
3r Soudal Quick-Step a 58:59

Cap als Alps

La dissetena etapa del Tour portarà els ciclistes cap a la part sud dels Alps, on en les properes etapes es tornaran a pujar cims espectaculars i es preveu molta batalla. En la jornada d’avui els corredors afrontaran 177,8 km entre Sant Pau de Tricastin i Superdévoluy, i ja es trobaran les primeres dificultats muntanyoses. S’hauran de pujar tres ports i tots són en els últims 40 km de l’etapa, tot i que el recorregut va fent pujada des de gairebé la mateixa sortida. El coll de Bayard, de segona categoria, serà el primer obstacle i poc després el coll de Noyer, de primera categoria i 7,5 km a un 8,4%, pot començar a fer la primera selecció. L’estació de Superdévoluy, de tercera categoria, decidirà el guanyador de l’etapa i s’haurà de veure si els favorits tenen ganes de lluita.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)