Atletisme

Rècord de Mechaal amb els Jocs de París a l’horitzó

Atletisme. L’atleta palamosí supera la plusmarca catalana de la milla (3:49.21) i signa un tercer lloc de prestigi en la Lliga del Diamant de Londres

El palamosí Adel Mechaal va superar amb nota l’últim gran test previ als Jocs Olímpics de París, on doblarà, en 1.500 i 5.000 m. El migfondista d’Asics va signar un tercer lloc de prestigi en la milla de la Lliga del Diamant de Londres i amb 3:49.21 va rebaixar notablement l’històric rècord català de la distància, en poder de José Manuel Abascal des del 1986 (3:50.54).

Després d’esquivar un inici de prova accidentat, en què fins a tres atletes van caure per terra, l’empordanès va transitar durant les tres primeres voltes al voltant de l’onzena posició. Abans del toc de campana, el deixeble d’Antonio Serrano va començar a progressar i a superar rivals: vuitè a l’inici de l’última volta, sisè en la contrarecta, cinquè en l’última corba i tercer a la línia de meta. Mechaal, que curiosament debutava en aquesta distància en pista, només va cedir davant l’australià Oliver Hoare (3:49.03) i el noruec Narve Gilje Nordás (3:49.06), i va resistir la progressió del jove neerlandès Niels Laros (3:49.45), un dels corredors implicats en la caiguda inicial, i l’australià Stewart McSweyn (3:49.59). Més enllà de la plusmarca catalana, amb aquest registre el palamosí es col·loca en el quart lloc del rànquing espanyol de tots els temps, superant Fermín Cacho (3:49.56) i només al darrere de Mario García Romo (plusmarquista, amb 3:47.69), José Luis González (3:47.79) i Andrés Díaz (3:48.38).

Des de Londres, Mechaal es traslladarà a Font-romeu, on farà una estada en altura fins al dilluns 29 de juliol. El dimarts 30 posarà rumb a París i el dia 2 (11.05 h) debutarà en les sèries eliminatòries dels 1.500 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)