Natació

El bon moment d’Àfrica Zamorano

La nedadora del CN Sant Andreu afronta la tercera participació olímpica amb el repte de millorar els resultats dels 200 esquena de Tòquio 2020. Aquest matí també s’estrenen en el relleu de 4x200 m lliures Paula Juste i Ainhoa Campabadal

Àfrica Zamorano (Barcelona, 1998) vol seguir els passos de la seva companya al CN Sant Andreu, la gran Jessica Vall, guanyar-se l’accés per a les semifinals dels 200 m esquena i, per què no, lluitar per una plaça per a la final de divendres. En tot cas, avui (11.04 h) s’estrena en les eliminatòries, que suposaran la seva tercera participació olímpica després d’haver competit als Jocs de Rio 2016, amb només 18 anys, i als de Tòquio 2020, on ja va ser tretzena en la seva especialitat. En unes declaracions a Betevé, Àfrica assegurava que arribava a la cita “en un bon moment de forma tant esportiu com mental” i que el gran repte era millorar els resultats de Tòquio. Més ambiciós es mostrava el seu tècnic Jordi Jou: “Fa molts anys que ens coneixem i sabem el que pot arribar a aconseguir. Pot nedar en un temps de 2:09 baix [al trofeu Ciutat de Barcelona va establir un nou rècord català amb 2:09.26] i amb aquesta marca veurem on ens col·loquem.”

Més enllà d’Àfrica Zamorano, en la sessió matinal s’estrenaran com a olímpiques dues catalanes més, Paula Juste (CN Lleida) i Ainhoa Campabadal (CN Sant Andreu), que intervindran en les eliminatòries de 4x200 m lliures (12.16 h) juntament amb Maria Daza (Real Canoe) i Alba Herrero (Tennis Elx).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)