Gimnàstica

Simone Biles, bentornada per continuar fent història

Gimnàstica artística La gimnasta estatunidenca va obtenir la seva segona medalla d’or en els Jocs de París en el concurs complet, en què va ser la millor en tots els aparells menys en les asimètriques

Ser-hi ja era una victòria, però la reina és la reina, i ahir al Bercy Arena va tor­nar-se a coro­nar. Després d’haver-se reti­rat a la mei­tat dels últims Jocs Olímpics, a Tòquio (2021), per pri­o­rit­zar la seva salut men­tal, Simone Biles ha tor­nat a com­pe­tir en els Jocs de París. Ser-hi, i recu­pe­rada, doncs, ja era tot un tri­omf, però, a més, la gim­nasta va tor­nar a reg­nar. Després de dos anys atu­rada, el 2023 ja es va coro­nar en el mun­dial de Bèlgica, i ahir, a la capi­tal fran­cesa, també. Sent la millor en totes les pro­ves menys en les asimètri­ques, Biles va endur-se l’or i va con­ver­tir-se en la pri­mera gim­nasta que acon­se­gueix dues meda­lles d’or en dos Jocs Olímpics no con­se­cu­tius. Rècord que fa palès del seu gran pal­marès. El podi el van com­ple­tar la bra­si­lera Rebeca Andrade i l’esta­tu­ni­denca Suni Lee.

Simone Biles va acon­se­guir ahir la segona meda­lla d’or olímpica de París, la seva sisena meda­lla olímpica. Dimarts ja va gua­nyar la pri­mera en la final per equips, i ahir en indi­vi­dual. Va començar la jor­nada amb la prova de salt, en què va estar intrac­ta­ble, i va obte­nir la millor nota amb un dels seus salts (15.766). En les asimètri­ques, però, hi té una assig­na­tura pen­dent i va ser la penúltima millor marca del seu grup. Amb un error visi­ble, va obte­nir pit­jor nota que en la prova que va fer en les clas­si­fi­ca­ci­ons (13.733). Suni Lee, en canvi, la seva com­pa­nya esta­tu­ni­denca i cam­pi­ona dels últims Jocs en el con­curs com­plet, va obte­nir la segona millor marca en les paral·leles (14.866), i la millor de totes va ser l’alge­ri­ana Kayla Nemour, de només 17 anys, que debu­tava aquest any (15.533). En barra d’equi­li­bri va tor­nar a reg­nar Biles. La meda­llista olímpica va rega­lar un d’aquells exer­ci­cis que només pot fer ella, en què va acu­mu­lar 14.566 punts. En aca­bar no va poder evi­tar un gran som­riure de satis­facció, i el va acom­pa­nyar l’aplau­di­ment de reco­nei­xe­ment a l’excel·lència de la seva rival directa, Andrade. Diuen que el millor sem­pre ve al final, i ahir al Bercy Arena així va ser. Biles va tan­car la com­pe­tició amb la seva prova estre­lla: el terra. En cada dia­go­nal va estar magnífica i es va gua­nyar tant l’ovació final com la pun­tu­ació, amb més d’un punt de diferència d’Andrade (15.066). Un con­curs com­plet excel·lent de Biles, que acu­mu­lava una pun­tu­ació final de 59.131 punts. Ben­tor­nada per con­ti­nuar fent història.

La competència tampoc decep

La reina és la reina, però ahir al Bercy Arena no només va brillar Simone Biles. Al podi la va seguir Rebeca Andrade (57.932). La brasilera, de 25 anys, que dimarts va guanyar la medalla de bronze en equips, va seguir de prop Biles en salts (15.100) i va superar la campiona en asimètriques (14.666). També va brillar en terra amb la segona millor marca (14.033). Suni Lee (56.465), companya d’equip de Biles i la campiona del concurs complet en els últims Jocs, va guanyar el bronze sent la millor en les asimètriques (14.866) i molt regular en la resta d’aparells. A les portes del podi es va quedar la italiana Alice d’Amato, per dècimes (56.333). I en cinquena posició cal destacar l’algeriana Kaylia Nemour (55.899), que amb només 17 anys i en el seu debut en els Jocs Olímpics va tenir la millor puntuació i amb diferència en les asimètriques (15.533) a 1.800 punts de Biles.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)