Gimnàstica

Simone Biles, bentornada per continuar fent història

Gimnàstica artística La gimnasta estatunidenca va obtenir la seva segona medalla d’or en els Jocs de París en el concurs complet, en què va ser la millor en tots els aparells menys en les asimètriques

Ser-hi ja era una victòria, però la reina és la reina, i ahir al Bercy Arena va tornar-se a coronar. Després d’haver-se retirat a la meitat dels últims Jocs Olímpics, a Tòquio (2021), per prioritzar la seva salut mental, Simone Biles ha tornat a competir en els Jocs de París. Ser-hi, i recuperada, doncs, ja era tot un triomf, però, a més, la gimnasta va tornar a regnar. Després de dos anys aturada, el 2023 ja es va coronar en el mundial de Bèlgica, i ahir, a la capital francesa, també. Sent la millor en totes les proves menys en les asimètriques, Biles va endur-se l’or i va convertir-se en la primera gimnasta que aconsegueix dues medalles d’or en dos Jocs Olímpics no consecutius. Rècord que fa palès del seu gran palmarès. El podi el van completar la brasilera Rebeca Andrade i l’estatunidenca Suni Lee.

Simone Biles va aconseguir ahir la segona medalla d’or olímpica de París, la seva sisena medalla olímpica. Dimarts ja va guanyar la primera en la final per equips, i ahir en individual. Va començar la jornada amb la prova de salt, en què va estar intractable, i va obtenir la millor nota amb un dels seus salts (15.766). En les asimètriques, però, hi té una assignatura pendent i va ser la penúltima millor marca del seu grup. Amb un error visible, va obtenir pitjor nota que en la prova que va fer en les classificacions (13.733). Suni Lee, en canvi, la seva companya estatunidenca i campiona dels últims Jocs en el concurs complet, va obtenir la segona millor marca en les paral·leles (14.866), i la millor de totes va ser l’algeriana Kayla Nemour, de només 17 anys, que debutava aquest any (15.533). En barra d’equilibri va tornar a regnar Biles. La medallista olímpica va regalar un d’aquells exercicis que només pot fer ella, en què va acumular 14.566 punts. En acabar no va poder evitar un gran somriure de satisfacció, i el va acompanyar l’aplaudiment de reconeixement a l’excel·lència de la seva rival directa, Andrade. Diuen que el millor sempre ve al final, i ahir al Bercy Arena així va ser. Biles va tancar la competició amb la seva prova estrella: el terra. En cada diagonal va estar magnífica i es va guanyar tant l’ovació final com la puntuació, amb més d’un punt de diferència d’Andrade (15.066). Un concurs complet excel·lent de Biles, que acumulava una puntuació final de 59.131 punts. Bentornada per continuar fent història.

La competència tampoc decep

La reina és la reina, però ahir al Bercy Arena no només va brillar Simone Biles. Al podi la va seguir Rebeca Andrade (57.932). La brasilera, de 25 anys, que dimarts va guanyar la medalla de bronze en equips, va seguir de prop Biles en salts (15.100) i va superar la campiona en asimètriques (14.666). També va brillar en terra amb la segona millor marca (14.033). Suni Lee (56.465), companya d’equip de Biles i la campiona del concurs complet en els últims Jocs, va guanyar el bronze sent la millor en les asimètriques (14.866) i molt regular en la resta d’aparells. A les portes del podi es va quedar la italiana Alice d’Amato, per dècimes (56.333). I en cinquena posició cal destacar l’algeriana Kaylia Nemour (55.899), que amb només 17 anys i en el seu debut en els Jocs Olímpics va tenir la millor puntuació i amb diferència en les asimètriques (15.533) a 1.800 punts de Biles.