Aleix Gómez hi posa llum

Handbol. Un gol al límit de l’extrem blaugrana permet a Espanya esquivar Dinamarca i jugar els quarts contra Egipte

Espanya 32 Croàcia 31

ESPANYA:Pérez de Vargas, Tarrafeta (4), Dani Dujshebaev (3), Álex Dujshebaev (2), Serdio (2), Odriozola (4) i Dani Fernández (2) –equip inicial–, Sánchez-Magallón (1), Maqueda (1), Corrales, Garciandia (1), Casado (1), Aleix Gómez (5) i Javi Rodríguez (6).CROÀCIA:Kuzmanovic, Duvnjak, Martinovic (6), Lucin, Nacinovic (3), Sostaric (4) i Mihic (2) –equip inicial–, Klarica (7), Srna (6), Cindric (1), Sipic (2), Sarac i Grahovac.PARCIALS CADA 5 MINUTS:3-3, 8-4, 9-8, 12-9, 17-12, i 20-15 (descans); 20-18, 23-20, 25-22, 28-25, 29-27 i 32-31.ÀRBITRES:Horacek i Novotny (txecs). Van excloure dos minuts Sánchez-Magallón, Maqueda, Mihic (2), Nacinovic, Sipic, Sostaric (2).

Alemanya-França, Noruega-Eslovènia, Dinamarca-Suècia i Espanya-Egipte. Són els quarts de final (dimecres) de l’handbol masculí dels Jocs, i queden així gràcies a l’aparició d’Aleix Gómez, que va marcar el gol del triomf espanyol contra Croàcia quan faltaven quatre segons (32-31). L’empat també hauria classificat l’equip de Jordi Ribera –Croàcia els havia de guanyar per eliminar-los–, però amb el peatge de jugar contra Dinamarca, que ha guanyat tots els partits. La productivitat d’Aleix en tota la segona meitat –i la seva aparició al final– va ser una de les claus, com també les 14 aturades de Gonzalo Pérez de Vargas.

L’equip dirigit pel sarrianenc Jordi Ribera, amb els catalans Ian Tarrafeta, Aleix Gómez i Dani Fernández, va haver de patir fins al final. Va agafar un marge de quatre gols (8-4), però els croats, després d’un temps mort, van reaccionar amb quatre gols seguits (8-8). Amb Gonzalo Pérez de Vargas inspirat i traient profit del contraatac, l’equip espanyol va tornar el parcial de 4-0 (12-8), va mantenir el marge i el va ampliar fins als 5 (17-12) en ple recital de Gonzalo (9/21 aturades en el minut 25). Al descans, s’hi va arribar amb la mateixa diferència (20-15), amb un gol al límit d’Álex Dujshebaev.

Croàcia va començar molt bé la segona part (20-18) i els espanyols van tardar set minuts a marcar, mitjançant Aleix des dels 7 metres. L’extrem blaugrana en va transformar dos més per agafar aire (26-23). Però els balcànics s’anaven enganxant (28-27, a 7 minuts del final). Ian Tarrafeta va fer dos gols de molt valor (31-29, a un minut i mig del final), i Gonzalo va rebre un impacte a la cara que donava superioritat als espanyols fins al final. Però Croàcia no es va rendir i va marcar l’empat (31-31) quan faltaven 17 segons. Va ser el torn, en l’últim sospir, d’Aleix Gómez.