Natació

Espanya busca pujar al podi

Natació artística. L’equip apunta a medalla en una competició que estrena format i en què Rússia, gran dominadora, no participa

Espanya apunta a medalla en natació artística. Tot i l’absència de Rússia, la gran dominadora dels darrers vint anys i vigent campiona, sembla que el combinat dirigit per Mayuko Fujiki haurà de suar de valent si es vol enfilar a dalt de tot del podi. L’absència de les russes, que des dels Jocs de Sydney 2000 sempre s’havien assegurat l’or, obre un nou ventall de possibilitats i són molts els països que tenen els ulls posats en la medalla daurada.

En el primer dia de competició, que estrena un nou format en què no hi ha sessions preliminars i s’ha afegit una jornada d’acrobàcies, l’equip va finalitzar en segona posició l’exercici tècnic (amb una puntuació de 287.1475). Les espanyoles no van aconseguir superar la Xina, que va acabar la jornada en primera posició (313.5538). L’equip asiàtic, entrenat per la catalana Anna Tarrés, va posar els punts sobre les is i va deixar clar que vol pujar a dalt de tot del podi. La competició per equips seguirà avui amb la rutina lliure (19.30 h) i finalitzarà dimecres.

A banda de les quatre catalanes que formen part de l’equip espanyol, el segell català és també present en altres conjunts: els Estats Units és entrenat per Andrea Fuentes, a Austràlia l’entrenada és Paula Klamburg, Esther Jaumà dirigeix el duo belga, i Beth Fernández, fins ara mà dreta d’Anna Tarrés, dirigeix el duo d’Israel.