Waterpolo

Buscant el triomf moral

Waterpolo. Aquest diumenge la selecció espanyola masculina, amb set catalans en la plantilla, lluitarà per segellar la cinquena plaça

Itàlia 9 Espanya 11

ITÀLIA:Lungo, Fluvio (1), Fondelli (1), Condemi, Renzuto Iodice, Echenique (2), Presciutti (1) -titulars- Velotto, Gianazza (1), Bruni (1), di Somma, Iocchi (2) i Nicosia.ESPANYA: Aguirre, Munarriz (1), Granados (3), De Toro (1), Larumbe (2), Famera (1), Perrone (3) -titulars-, Sanahuja, Cabanas, Tahull, Biel Lara, Bustos i Lorrio.PARCIALS: 0-4, 0-5, 1-5, 1-6, 5-6, 5-8, 7-8, 9-11..ÀRBITRES:Michiel Zwart (HOL) i Sebastien Dervieux (FRA)..

No és fàcil competir quan no hi ha medalles en joc. Que ho expliquin a la selecció masculina de waterpolo, que d’ençà que va perdre les possibilitats de medalla, en caure contra Croàcia (10-8) a quarts, continua competint a la recerca d’un títol més moral que material: el cinquè lloc. En el camí cap a aquest objectiu, i recuperats del daltabaix dels quarts, Espanya va fer un pas més derrotant ahir Itàlia (9-11) en un partit que va dominar de cap a peus.

El partit va començar amb polèmica, després que els italians decidissin donar l’esquena a la tribuna quan va sonar l’himne en senyal de protesta pel que consideren que no va ser un arbitratge ajustat en el partit de quarts que van perdre contra Hongria en els penals 9-9 (10-12 final) després de l’expulsió de Francesco Condemi en el segon quart per una acció violenta per la qual posteriorment Itàlia va apel·lar, sense èxit.

Quan la pilota es va posar en joc, els jugadors de David Martín es van avançar amb un parcial de 0-5 que va permetre a l’equip arribar al descans amb una renda còmoda (3-6). Els azzurri es van posar les piles tornant de la pausa i van retallar la distància amb els gols de Gonzalo Hechenique (7-8), però l’aparició de Felipe Perrone va ser fonamental per allunyar el perill i deixar el 9-11 final.

L’equip, que va acabar la fase de grups invicte i només va perdre el duel de quarts contra Croàcia, jugarà aquest diumenge (9 hores) contra Grècia –es va imposar a Austràlia (15-9)– per intentar tancar el torneig de la millor manera possible: en cinquena posició.

Croàcia i Sèrbia es juguen el títol

C.J.

La competició de waterpolo es tancarà diumenge amb una final balcànica plena d’atractiu entre Croàcia i Sèrbia, que es jugaran la medalla d’or (14 h). Els croats, que van eliminar la selecció espanyola, es van desfer en les semifinals d’Hongria (8-9). Abans, Sèrbia s’havia imposat amb més claredat als Estats Units (10-6). El partit per la medalla de bronze precedirà diumenge (10.35 h) la final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)