Esports de muntanya

Esports

Mor l’escalador de Cassà de la Selva Manel Casanova

Els bombers de la Generalitat van trobar el seu cos sense vida a la part baixa del Pedraforca

L’escalador de Cassà de la Selva Manel Casanova ha estat trobat sense vida aquest matí al peu del Pedraforca. Tenia 58 anys i, segons el mitjà Cassà Digital, tenia una acreditada una àmplia experiència en muntanya. Entre altres activitats, havia escalat cims com l’Aconcagua (6.962 m), el pic més alt del món fora del continent asiàtic. Tot i que es trobava de visita a Catalunya, actualment ja feia temps que residia als Estats Units. Una de les tasques més curioses que havia dut a terme quan vivia al seu municipi natal, havia estat la neteja de la façana de l’església, emprant tècniques d’escalada.

L’accident va tenir lloc ahir, quan vora les 10 del vespre, els bombers van ser alertats que una persona havia marxat sola a primera hora del matí a fer la via Estasen del Pedraforca, a Saldes, i no havia tornat. De seguida van activar cinc dotacions: dos furgons de rescat de muntanya i tres unitats polivalents de càrrega. En arribar a la via, els bombers van identificar el vehicle a la part baixa del refugi. Van treballar amb dos equips: un va anar caminant fins a la part alta de la cara nord del Pedraforca i l’altre ho va fer escalant per sota d’aquesta via. Després d’unes hores de recerca, Manel Casanova va aparèixer sense vida, a la part més baixa de la muntanya. El seu cos va ser traslladat amb helicòpter, ja que era en una zona de difícil accés, i actualment una unitat d’investigació ja està treballant per esclarir les causes de l’incident.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)