Vela

El New Zealand ja guanya a Barcelona

Vela. Les victòries van ser repartides, en la primera jornada de la regata preliminar que va donar inici a la 37a copa Amèrica

Les victòries es van repartir entre quatre vaixells en la primera jornada de la tercera regata preliminar de la 37a copa Amèrica que es va començar a disputar a Barcelona. L’enfrontament de match race, vaixell contra vaixell, més interessant del primer dia era el que disputaven els dos finalistes de l’última edició de l’any 2021, l’Emirates Team New Zealand i el Luna Rossa Prada Pirelli. Va durar pocs segons ja que en el primer tram els italians van perdre el vol, van anar de morros contra l’aigua i van quedar aturats. Van intentar continuar, però poc després es van haver de retirar.

El Luna Rossa es va recuperar en l’última regata del dia i va guanyar l’Orient Express, que va rebre dues penalitzacions abans de la sortida. L’equip francès va ser derrotat en les dues regates que va disputar, ja que en la primera va perdre –també amb penalització– contra l’Alinghi Red Bull suís. El quart guanyador de la jornada va ser l’American Magic nord-americà, que va protagonitzar la regata més disputada contra l’Ineos Britannia, i no es va poder començar a distanciar fins passada la meitat de la prova.

En aquesta tercera regata preliminar els sis equips s’enfrontaran tots contra tots durant quatre dies, amb un total de quinze regates, i els dos millors de la classificació disputaran diumenge la final. Els equips no sumaran punts de cara a la fase següent, que serà la copa Louis Vuitton, que començarà el dijous 29 d’agost, i d’on sortirà el rival del New Zealand, que defensa el títol, en la final.

Per a avui (14 h, TDP i Esport 3) les quatre regates previstes són: Alinghi Red Bul-American Magic; Ineos Britannia-Emirates Team New Zealand; American Magic-Luna Rossa Prada Pirelli, i Orient Express-Emirates Team New Zealand.

Regata 1
Alinghi Red Bull 1
Orient Express (a 0.36) 0
Regata 2
Emirates Team New Zealand 1
Luna Rossa Prada Pirelli (retirat) 0
Regata 3
American Magic 1
Ineos Britannia (a 0.29) 0
Regata 4
Luna Rossa Prada Pirelli 1
Orient Express (a 1:33) 0
Classificació
1r. Emirates New Zealand 1v-0d - 1 pt
2n. Alinghi Red Bull 1v-0d - 1 pt
3r. American Magic 1v-0d - 1 pt
4t. Luna Rossa Prada Pirelli 1v-1d - 1 pt
5è. Ineos Britannia 0v-1d - 0 pt
6è. Orient Express 0v-2d - 0 pt
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)