Natació

Núria Marquès: de París fins al cim de l’Olimp

Jocs Paralímpics. La catalana guanya la tercera medalla, la de plata, en els 200 estils, i Sergio Garrote repeteix podi en ciclisme

La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès va tancar ahir la seva participació en els Jocs Paralímpics de París amb el llistó ben alt: ni més ni menys que tres medalles (dues de plata i una de bronze) en cinc proves. El darrer premi va ser l’argent segellat en els 200 metres estils de la modalitat SM9, una segona posició que va aconseguir amb un temps de 2:34.19. Marquès es va quedar a un segon de l’or, que va ser per a l’hongaresa Zsofia Konoly (2:33.31), i el podi el va completar la ucraïnesa amb passaport espanyol Anastasiya Dmytriv (2:37.64).

Plata de Sergio Garrote

L’atleta Sergio Garrote també va guanyar ahir una nova medalla, la seva segona en aquests Jocs, en la prova de ciclisme en ruta H 2. El barceloní va lluitar per l’or però es va quedar a 22 segons del francès Florian Jouanny, que va revalidar el títol. Garrote va finalitzar els 42,6 km de les tres voltes de recorregut amb un temps d’1h20:40, i el francès es va emportar la victòria amb 1h20:18. La tercera posició va ser per a l’italià Luca Mazzone a 7:40 del guanyador (1h27:58). El barceloní es va escapar en solitari però no va poder mantenir el ritme de Jouanny i va cedir terreny fins a quedar en segona posició.

D’altra banda, l’equip femení de bàsquet d’Espanya en cadira de rodes, en què juga la catalana Maria Heras, va perdre (51-45) contra Alemanya. El grup jugarà dissabte contra el Japó el partit pel 7è lloc.

En atletisme, la velocista de Badalona Melani Berges va quedar en quarta posició en la semifinal dels 100 metres en modalitat T12. Mentre que Fiona Pinar va quedar eliminada dels 100 metres en la modalitat T64 ja que va quedar setzena.