Vela

El Luna Rossa i l’Ineos mantenen el frec a frec

Vela. Després de sis regates els dos equips continuen empatats (3-3) en la final de la copa Louis Vuitton i avui allargaran el duel a Barcelona

La final de la copa Louis Vuitton que ha de determinar el rival del Team New Zealand en la copa Amèrica es manté totalment oberta i després de quatre jornades continua l’empat entre el Luna Rossa Prada Pirelli i l’Ineos Britannia (3-3). Si no es trenca l’equilibri, el duel s’encaminarà fins a l’últim dia, dissabte, quan un dels dos equips arribi als 7 punts. Les condicions del camp de regates de Barcelona, amb vent del sud-oest (garbí) de 19 nusos (36 km/h) i amb poc onatge (40 cm), eren òptimes i es van poder viure dues regates apassionants.

L’Ineos s’avança

La jornada va començar amb el lideratge de l’Ineos Britannia, molt més hàbil en la presortida i que va saber treure profit d’una pèrdua de vol del seu rival. L’errada li va sortir cara, al Luna Rossa, perquè en cap moment va poder capgirar la dinàmica, tot i la insistència de Jimmy Spithill. Amb tot, la regata va ser molt anivellada i les diferències van ser mínimes en tot moment. Cap dels dos equips va defugir el cos a cos i al pas per la primera porta només 5 segons separaven els dos aspirants (3:34 i 3:39). El desavantatge va oscil·lar entre els 3 segons i els 12 amb què es va acabar la primera regata (27:06 i 27:18).

El Luna Rossa reacciona

En la segona mànega el sindicat sicilià va sortir millor, tot i que va abordar la primera cenyida pràcticament en paral·lel i amb velocitats molt semblants al seu rival. Dels 4 segons de diferència al pas de la primera porta, el Luna Rossa va anar ampliant progressivament la renda, va exhibir la major velocitat punta de la bala platejada i a 50 nusos va creuar la meta amb un registre de 26:56, amb 17 segons de marge respecte de l’Ineos Britannia. Avui hi ha programades dues regates més amb condicions similars a les d’ahir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)