Waterpolo

El CN Sabadell aspira al repòquer de supercopes

Waterpolo. Després de la setena Champions, l’equip vallesà vol arrodonir l’hegemonia europea en la final contra el Plebiscito Pàdua a Can Llong (19 h)

En menys de tres lustres, l’Astralpool CN Sabadell ha bastit un palmarès europeu per emmarcar i només comparable al del fa un temps intocable Orizzonte Catània. Després de la setena Champions assolida fa mig any a la Nova Escullera, l’equip vallesà aspira avui (19 h per Esport 3) a la seva cinquena supercopa d’Europa, la segona consecutiva, per refermar la seva hegemonia en els darrers temps. De fet, si surt victoriós del duel amb el Plebiscito Pàdua es convertirà en el club més llorejat del continent i desfarà l’empat amb l’Orizzonte, que també té onze títols: vui Champions, una Euro Cup (1) i dues supercopes.

Descans de les olímpiques

Després d’un curs d’autèntic frenesí, amb europeu, mundial i jocs en vuit mesos, les olímpiques de l’Astralpool Sabadell van encetar la pretemporada més tard de l’habitual, a mitjan setembre, però avui ja són a punt i preparades per intentar aconseguir el seu quart títol continental consecutiu (dues Champions i una supercopa). “Tinc totes les jugadores operatives i amb ganes de guanyar el primer títol de la temporada, i més si es tracta d’una competició europea i jugant a casa davant la nostra afició”, remarca el tècnic David Palma. Després de quatre setmanes amb l’equip complet, el CN Sabadell ja va demostrar el seu potencial real en la primera jornada de lliga, superant amb autoritat el Sant Andreu a domicili (10-15). “Durant la copa Catalunya anàvem una mica endarrerides, a l’equip li costava competir i algunes jugadores encara no tenien ben assumit el seu rol, però contra el Sant Andreu tot va començar a rutllar molt millor”, destaca l’entrenador vallesà. Tot i que l’equip està acostumat a guanyar-ho pràcticament tot, Palma considera que mantindran la fam de victòries i més amb la incorporació d’algunes joves i d’internacionals contrastades com Rita Keszthelyi, Simone van de Kraats i Laura Aarts, que encara no disposen d’aquests títols europeus en el seu palmarès.

El rival

Palma apunta quines poden ser les claus de la final: “Hem d’atacar a partir de la defensa, tal com vam fer contra el Sant Andreu. Hem de créixer a través de la defensa i imposar un ritme de joc molt elevat. Tenim jugadores amb molt talent, però també amb molt de físic. La rotació de banqueta serà àmplia per mantenir un ritme intens fins al final. Si sortim toves, se’ns pot complicar.” En el Pàdua, que va guanyar la final de l’Euro Cup contra el Trieste (10-8), hi destaca l’experimentada portera Laura Teani, mentre que el pes de l’atac se’l reparteixen Philippa Pedley, Maxine Schaap i Alessia Millo.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)